Трьом волонтерам вручили відзнаку Міністерства оборони України

Трьом волонтерам вручили відзнаку Міністерства оборони України

Трьом волонтерам вручили відзнаку Міністерства оборони України. Про це повідомляє пресслужба житомирської міської ради.

«Я хочу зберегти країну і — Перемоги!», — каже волонтерка Тетяна Польова, яка з перших днів війни допомагає I-ій Окремій Бригаді Спеціального Призначення імені Івана Богуна. Її історія волонтерства розпочалася зі знайомства з бійцями в місці (ред. — не називаємо з міркувань безпеки), де формувалася бригада, а волонтери там допомагали. «Зачепилися з бійцями — і по цей час…», — розповідає пані Тетяна. До цієї справи вона долучила багатьох своїх друзів. «Через налагоджені зв’язки я отримую список потреб, ми збираємо, купуємо і передаємо…».

Сьогодні волонтерці вручили відзнаку Міністерства оборони України — «За сприяння Збройним Силам України». Це не перша її нагорода: влітку її відзначили почесним нагрудним знаком «За сприяння війську» від Міністерства Збройних сил України.

Поруч із Тетяною ще два волонтери — Катерина Чміль та Юрій Дєньгаєв. Катерина — з Києва, народилася в Житомирі. Юрій — житомирський підприємець. Ці троє людей раніше не були знайомими, та їх дещо об’єднує: вони активно допомагають бійцям I-ої Окремої Бригади Спеціального Призначення імені Івана Богуна.

В цій бригаді служить чоловік сестри Катерини. Він — зв’язківець. Тому волонтерка збирає кошти на спеціалізовані потреби зв’язку. Раніше це були кабелі, розхідники, роутери, потім — автівки, генератори, аптечки….

«Волонтерство — це наша базова потреба безпеки… Люди, з якими ми вчора сиділи в кабінетах, зробили свідомий вибір… Зараз — такі обставини, яких ніхто з нас не хотів. Волонтерити — обов’язок кожного. Якщо ти робиш свій внесок в армію — це не є благодійністю. Це — інвестиції. Кожен має робити те, що може. Не маєш фінансової можливості — плети сітки, як робить моя сестра…»

«А коли бачиш, що твоя робота допомагає країні — з’являється натхнення продовжувати далі», — підтримує розмову Юрій Дєньгаєв. Ще на початку повномасштабного вторгнення він зрозумів: має щось робити.

«Пам’ятаю, як ми приїхали в одне фермерське господарство Любарського району, купити м’яса, бо мобілізували багатьох, їсти потрібно було. Люди з Любарщини виходять і кажуть: так віддаємо, безоплатно забирайте! Ми привозимо м’ясо до військкомату, волонтери кажуть: цього вистачить на три дні. Ми розуміємо, що потрібно далі працювати… А коли військових розформували, волонтерство стає на інший шлях — з’явилася потреба в генераторах, сонячних станціях, аптечках, раціях, автівках, турнікетах. Так і працюємо….».

«Це мій обов’язок — докласти максимальних зусиль до того, щоб виграти цю війну і зберегти нашу країну….», — мовить Юрій Дєнгаєв.