У зимовому наметі ФК «Полісся» працюватиме «Різдвяна фан-зона незламності» (ВІДЕО)

98

Попри повномасштабне вторгнення українські хлопчики та дівчатка залишаються дітьми і потребують свята та позитивних емоцій, особливо, у такий непростий час. З цією метою благодійний фонд BGV організував новорічний захід для дітей у День Святого Миколая – «Різдвяну фан-зону незламності».

«Ми офіційно відкриваємо благодійну секцію в зимовій фан-зоні футбольного клубу «Полісся». Ми будемо організовувати впродовж грудня та січня ряд заходів для дітей, для дітей, які проживають в нашій громаді, для того, щоб вони мали можливість все ж таки відчути по-справжньому свято, відпочити, погратися», — каже директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Нині в Україні жоден захід не відбувається без подяки ЗСУ. До того ж, свято Миколая збігається із Днем Збройних Сил України, тож спочатку усі разом щиро подякували нашим військовим за захист та можливість проводити такі заходи.

Хлопчикам та дівчаткам показали лялькову виставу, аби ще більше занурити їх в святкову атмосферу. Головний сенс, котрий хотіли показати актори, був доволі актуальний – перемога добра над злом. До прикладу, маленькому Роберту настільки сподобалася вистава, що запам’ятав її до дрібниць.

«Вистава була про тітку Поліську, яка безкоштовно взяла собі цапа. А там ще був пес Бровик. Цап хотів з’їсти капусту, а Бровик йому заважав», — сказав Роберт, який прийшов на захід.

Захід влаштували для дітей – переможців та учасників олімпіад, конкурсів та спортивних змагань. Тож родзинкою свята стала зустріч із гравцями клубу «Полісся». Представники команди кажуть, мріяли, аби зимова фан-зона працювала не лише для перегляду футболу.

«Роблячи цей проєкт ми відразу долучили BGV Charity Fund – благодійну організацію президента клубу Геннадія Буткевича, і ми разом розробляли цей проєкт. Тому на вихідних тут можна подивитися футбол, а впродовж тижня тут можна знайти інші розваги. Зараз робимо благодійний захід для діточок, робимо свято, яке, я думаю, дуже сподобається житомирянам і сюди будуть ходити впродовж зими», — говорить директор з медіа, маркетингу та спонсорства ФК «Полісся» Олександр Денисов.

Марафон благодійних новорічних заходів розпочали діти з Хорошівської та Житомирської громад. Найбільше, кажуть, звичайно сподобалася частина із подарунками.

«Сподобалося, що роздавали подарунки», — каже Ангеліна, яка прийшла на захід.

«Тут дарують цукерки і блокнот – альбом друзів. Тут можна, якщо новий друг, записати ім’я, день народження, знак зодіаку, школу, клас, нік у соцмережах і телефон. – Тобі сподобався подарунок? – Так!», — говорить Христина, яка прийшла на захід.

Сміх та веселощі довго не вщухали на різдвяній фан-зоні Незламності. Батьки, котрі привели дітей, кажуть, їхні емоції викликають посмішку і у дорослих, а отже такі заходи мають наразі оеабияке значення.

«Привела дитину на святу, відволікти дитину трішки від навчання, щоб розважилася, побачила, свято відчула. Так як зараз війна йде, діти наші теж переживають, менш сконцентровані на уроках теж, хотіла, щоб побули трішки на святі, відчули, що до них прийшов сьогодні Святий Миколай», — каже мама Тетяна.

Сьогодні День Святого Миколая, дива завжди відбуваються. Тому ми дякуємо організації, всім, хто це організував, благодійному фонду, нашому футбольному клубу «Полісся», але в першу чергу нашим воїнам», — говорить мама Галина.

До кінця року планують провести ще 8 таких новорічних благодійних заходів у зимовій фан-зоні «Полісся».