Керуючи авто у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з маршруткою та травмував пасажирку — у Житомирі правоохоронцю повідомили про підозру

Керуючи авто у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з маршруткою та  травмував пасажирку — у Житомирі правоохоронцю повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури працівнику поліції повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, скоєного у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, поліцейський одного з територіальних відділень поліції порушив правила безпеки дорожнього руху та скоїв дорожньо-транспорту пригоду. Це сталося у березні 2023 року, на дорозі у межах села Дениші Житомирського району.

Підозрюваний у стані алкогольного сп’яніння керував автомобілем марки «Mercedes-Benz». Він майже вдвічі перевищив допустиму у населених пунктах швидкість руху, що призвело до зіткнення легковика з маршрутним автобусом, який їхав попереду», — йдеться у повідомленні.

Унаслідок скоєної правоохоронцем ДТП було травмовано пасажирку автобуса.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, порушник намагався переконати слідство, що за кермом перебував не він, а інший водій.