Житомирська політехніка спільно з компанією BGV запускає програму підтримки технологічних стартапів (ВІДЕО)

Житомирська політехніка – осередок науково-технологічного розвитку в регіоні. Саме тут працює інноваційний хаб із сучасним устаткуванням, де студенти можуть реалізувати свої задуми та проєкти. Та відтепер скористатися такою нагодою зможуть будь-які технічні стартапери, інженери та підприємці.

«Державний університет «Житомирська політехніка» оголошує про новий напрямок безпосередньої співпраці, об’єднує свої зусилля та започатковує спільну українську акселераційну програму спрямовану на підтримку різних технологічних хардверних стартапів», — каже ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Партнером проєкту виступає компанія BGV Group Management. Напрямок хардверних стартапів, кажуть представники, обрали невипадково. Передусім, ставлять собі за мету, аби талановитий бізнес залишався в Україні, і в цьому їхні погляди з Житомирською політехнікою співпадають.

«Коли ми кажемо хардверний продукт – це не тільки ідея. Як кінцевий результат – це промислове виробництво, яке має обладнання, яке має технологію, яке має склади, логістику. Це те, що ми хочемо, щоб залишалося в Україні. Ми не хочемо, щоб ідеї уходили на Захід, щоб в других країнах створювалися навколо наших ідей підприємства», — говорить керівник проєктів BGV Group Management Максим Габрійчук.

З цією метою відберуть 10 кращих технічних, інженерних ідей, котрі братимуть участь у програмі. Для них впродовж 4-х місяців буде організовано навчання, підтримка та можливість користуватися обладнанням інноваційного хабу Житомирської політехніки.

«Акселераційна програма передбачає таку прокачку технологічних команд в основах ведення бізнесу, безпосередньо в технологічній складовій, бо це хардверна програма, як готуються інженерні проєкти. Ми будемо залучати цілу низку відомих експертів. Зараз ми дуже активно працюємо з технологічними стартапами українськими і міжнародними, аби вони в цій програмі передавали свій досвід. Це дуже цінно. І паралельно ця програма передбачає роботу на базі наших лабораторій і можливість фізично зробити свою бізнес-модель», — розповідає керівник інноваційного хабу ДУ «Житомирська політехніка» Михайло Псюк.

Таким же експертом виступатиме і сама компанія BGV. Однак окрім наданих консультацій та обміну досвідом, компанія у цьому проєкті також виступає фінансовим спонсором.

«Ми допомагаємо Житомирській політехніці з точки зору обладнання. Ми допомагаємо і купуємо обладнання нового покоління, яке дозволить лабораторії переводити дуже складні ідеї технічні в прототипи, механізми, які працюють. Далі ми допомагаємо фінансово командам, які заходять з ідеями, фінансово придбати необхідні елементи для створення прототипів», — говорить керівник освітніх проєктів BGV Group Management Максим Габрійчук.

Також компанія пропонує довгострокову фінансову підтримку реалізованому стартапу. Перші кошти для впровадження програми вже було виділено.

«Дирекція корпорацій BGV затвердила перший бюджет, це приблизно 6 мільйонів гривень, в межах якого вже йде закупівля обладнання для лабораторій, власне ось в таких, в якій ми сьогодні знаходимося, для того, щоб наші науковці могли реалізовувати ті стартапи», — сказав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Старт набору учасників програми планують оголосити у лютому наступного року. Далі близько місяця триватиме відбір 10-ти талановитих інженерів та підприємців, здатних створювати сучасні інноваційні продукти.