У Житомирі запустили благодійний проєкт допомоги пораненим військовим (ВІДЕО)

У Житомирі стартував проєкт, спрямований на хірургічне лікування військовослужбовців Збройних сил України, які потребують цього після поранень. Ініціатором стали представники благодійної організації «Фонд громади Житомира».

«Проєкт благодійний і важливий, тому що ми можемо якимось чином допомогти нашим захисникам поправити їхнє здоров’я. Дуже цінно, що до цього проєкту долучені як іноземні партнери, так і приватна клініка, так і військовий госпіталь. Ми в рамках цього проєкту хотіли допомогти якомога більшій кількості людей», — говорить голова правління БО «Фонд громади Житомира» Жанна Соловйова.

Частину фінансування покриває нідерландська компанія «Valantic».

Житомирський військовий шпиталь займатиме місце координатора у цій програмі – будуть визначені напрямки допомоги, які зможуть надати фахівці приватної клініки «Medibor», після цього пацієнтам пропонуватимуть долучитися до проєкту. Полковник Олександр Серебряков розповідає, основний принцип у тому, що захисники не повинні витрачати власні кошти на лікування.

У рамках проєкту планують прооперувати близько 30 військових. Оперативне втручання безкоштовно робитимуть лікарі приватної клініки «Medibor». Засновник і керівник медичного закладу Віктор Борщівський розповідає, клініка долучалася до допомоги військовим з перших днів повномасштабного вторгнення – формували аптечки, віддавали свої медичні запаси.

«З часом ми зрозуміли, що ми можемо долучитися не тільки з гуманітарною метою, а й з професійною. Частина наших лікарів уже допомагала госпіталю в проведенні складних хірургічних втручань. А потім ми змогли відновити діяльність наших операційних, повернулася частина наших медичних працівників і ми почали надавати висококваліфіковану медичну допомогу», — сказав засновник та керівник клініки «Medibor» Віктор Борщівський.

Приватна клініка «Medibor» прооперувала за власний кошт вже понад 100 військовослужбовців, тож коли з’явилася можливість долучитися до благодійного проєкту – з радістю погодилися.

Це пілотний проєкт, якщо ж вдасться реалізувати його згідно плану, благодійники мають на меті продовжити цю    справу та допомогти якомога більшій кількості військових.