У Житомирі розпочали навчання з підготовки кандидатів у прийомні батьки

У Житомирі розпочали навчання з підготовки кандидатів у прийомні батьки

Сьогодні, 12 грудня, Житомирським обласним центром соціальних служб за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації, підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині» розпочато навчання з підготовки кандидатів у прийомні батьки,опікуни, піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Пошуки рішень щодо розвитку сімейних форм виховання дітей та створення ефективної моделі підтримки сімей з дітьми, в тому числі шляхом упровадження патронату над дитиною, зумовили необхідність розроблення універсального підходу до організації інтенсивної та якісної підготовки кандидатів. 

Навчальна група складається з представників різних куточків Житомирської області та налічує: 

  • 2 сім’ї – кандидати на створення патронатних сімей; 
  • 2 сім’ї – кандидати у прийомні батьки; 
  • 7 осіб – кандидати в опікуни/піклувальники; 
  • 2 сім’ї та 2 особи – громадяни, які бажають усиновити дитину. 

Метою навчання є формування у кандидатів компетентностей з питань догляду та виховання дитини, забезпечення її найкращих інтересів, а також сприяння прийняттю ними усвідомленого рішення щодо створення відповідної форми виховання, усиновлення чи забезпечення патронату над дитиною. 

Тренерський склад прагне та сподівається надати знання, які допоможуть кандидатам на створення сімейних форм виховання, усиновлення та патронату над дитиною, створити всі умови для виховання та розвитку, в яких кожна дитина проживатиме щасливе дитинство та матиме надійне майбутнє.