«Великий звіт» триває: про свою діяльність розповів депутат Житомирської облради Олександр Ющенко (ВІДЕО)

Олександр Ющенко – голова фракції «Слуга Народу» в Житомирській обласній раді, а також голова постійної комісії з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та розвитку села. У перші дні повномасштабного вторгнення Олександр почав працювати над забезпеченням українських військових усім необхідним і продовжив цю справу у 2023 році. Каже: нині потреби воїнів займають першочергове місце у списку важливих речей, тож він намагається допомогти всім, хто до нього звертається.

«Це знову ж таки дрони, більше 20 штук Mavic 3 Pro, пікапи десь до 25 штук. Гума всесезонна, зимова. Автобуси 2», — каже депутат Житомирської обласної ради, партія «Слуга Народу» Олександр Ющенко.

Автівки на фронті – це не просто засіб пересування, кожна рятує життя декількох бійців. Саме тому Олександр Ющенко у своїй волонтерській діяльності особливу увагу приділив саме забезпеченню військових машинами. Загалом на це було спрямовано понад 30 мільйонів гривень. Перед передачею всі автівки проходили повний технічний огляд, більшість з них одразу перефарбували у зелений колір. Окрему увагу депутат приділяє медичним питанням. Зокрема, за співпраці з міжнародними організаціями медзакладам Житомирщини були передані апарати ШВЛ.

«Апарати штучної вентиляції легень, сума була 26 мільйонів, 23 апарати, які отримали всі наші профільні лікарні, що потребували їх. Це така потужна, я вважаю, соціальна підтримка, таких апаратів не мали навіть деякі лікарні в Італії», — говорить депутат Житомирської обласної ради, партія «Слуга Народу» Олександр Ющенко.

Також за підтримки аграріїв і підприємців Олександру Ющенку вдалося скоординувати передачу 6 реанімобілів військовим, які виконують завдання на передовій. Швидкість евакуації поранених з поля бою та надання їм першої медичної допомоги – ключовий фактор успішності ведення усієї війни, каже депутат. Усю волонтерську діяльність Олександр Ющенко вміло поєднував з депутатською.

«Було 5 сесійних засідань, на яких розглядалося виділення землі, прийняття рішень по розподіленню коштів від продажу майна обласної ради для будівництва в Бердичеві центру реабілітації та різні питання комунальної власності», — сказав депутат Житомирської обласної ради, партія «Слуга Народу» Олександр Ющенко.

За пропозицією Олександра Ющенка виділено 1 мільйон гривень на придбання 6 генераторів, капітальний ремонт систем опалення в одній з громад, а також придбання кухонного обладнання для навчального закладу громади. Та на цьому, каже депутат, зупинятися не збирається, та будує плани на наступний рік.

«Зараз є великі запити військових, знову ж таки, на пікапи, гуму, дрони», — зазначає депутат Житомирської обласної ради, партія «Слуга Народу» Олександр Ющенко.