Депутати партії «Європейська Солідарність» нагородили подяками волонтерів Житомирщини (ВІДЕО)

Сьогодні волонтери – це найпотужніша частина громадянського суспільства України. Цей рух досить активно почав розвиватися у нас у 2014. На початку грудня увесь світ відзначає День волонтера, для нашої ж держави ця дата є особливо цінною.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб привітати волонтерів з Днем волонтерів», — каже депутат Житомирської обласної ради, фракція «Європейська Солідарність» Олександр Рабінович.

«Я хочу побажати усі волонтерам, позитиву, який часом зникає, але тільки через волонтерів ми можемо вибороти нашу перемогу, я в цьому впевнена. Тому що ми маємо об’єднуватися і в своїй свідомості, у своєму прагненні, прагнути до перемоги», — говорить депутатка Житомирської міської ради, фракція «Європейська Солідарність» Людмила Зубко.

«Сьогодні Україна показала усьому світову як вона вміє самоорганізовуватися і саме волонтерський рух у перші дні дозволив вистояти Україні. І далі волонтери тримають цю оборону, далі допомагають війську і ми розуміємо: хто, якщо не ми», — сказала депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Європейська Солідарність» Тетяна Парфентієва.

З нагоди свята депутати від партії «Європейська Солідарність» нагородили волонтерів Житомирщини подяками Петра Порошенка, який відзначив кожного за великий вклад у Перемогу України.

«Уже 10 років триває російсько-українська війна і за цей час. По суті вся Україна, майже кожен її мешканець незалежно від віку, від статі, від соціального становища, освіти, взагалі будь чого, став волонтером. Є волонтером», — розповідає керівник секретаріату обласної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Віталій Березовенко.

Загалом подяки вручили 151 волонтеру Житомирщини. Хтось з них привозить мавіки та автомобілі з-за кордону, хтось пакує гуманітарну допомогу, а хтось робить окопні свічки. Усі разом ці люди складають міцний другий фронт.