Овруцький профліцей відшкодував понад 30 тис. грн. за незаконну порубку дерев в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно»

Овруцький профліцей відшкодував понад 30 тис. грн. за незаконну порубку дерев в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно»

Державною екологічною інспекцією Поліського округу у період з 22.03.2021 по 26.03.2021 року проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання Овруцьким професійним ліцеєм вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«За результатами проведеної перевірки встановлено незаконну порубку дерев породи вільха, граб, осика на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

Такими діями порушено вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд», Режиму охорони і збереження парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно». 

За вказаним фактом стосовно директора Овруцького професійного ліцею складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено припис щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки», – йдеться у повідомленні.

Інспекцією шляхом досудового порядку врегулювання цивільно-правового спору, у відповідності до ст. 222 ГПК України, на адресу Овруцького професійного ліцею в квітні 2021року направлено претензію, в якій запропоновано в місячний термін добровільно відшкодувати 35 тис. 149 грн. шкоди, заподіяної природо заповідному фонду незаконною порубкою дерев.

Оскільки в травні та червні 2021 року Овруцьким професійним ліцеєм добровільно було сплачено лише третину від запропонованої суми, Інспекція змушена була подати позов до Господарського суду Житомирської області для відшкодування її в повному обсязі.

Наразі Овруцький профліцей, не чекаючи примусового стягнення, добровільно відшкодував завдану шкоду.