На Житомирщині проводять навчання працівників газорозподільних мереж (ВІДЕО)

У Житомирській області проводять навчання для газовиків. Впродовж тижня участь візьмуть працівники 6 управлінь експлуатації газового господарства.

«Сьогодні зібралися для навчання, для того, щоб згадати як ми виконуємо планові роботи, для забезпечення надійної роботи газорегулюючого обладнання, яке ми обслуговуємо», — каже майстер служби експлуатації мереж та ПРГ Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Юрій Лісовик.

Навчання поділені на 2 частини, спершу починають з теорії.

«В процесі теорії ми поновлювали свої знання що таке пункт регуляторний газовий, з чого він складається, з яких елементів, які роботи потрібно проводити під час технічного огляду, під час технічного обслуговування, під час регулювання обладнання і поточного ремонту», — говорить старший майстер служби експлуатації мереж та ПРГ ТОВ «Газорозподільні мережі України» Сергій Козюченко.

Після цього газовики з майстрами вийшли на вулицю, де почали використовувати отримані знання на практиці.

«Поновили свої навики, проводили регулювання шафного газорегуляторного пункту, ГРП», — сказав слюсар IV розряду служби експлуатації мереж та ПРГ ТОВ «Газорозподільні мережі України» Вадим Олішевський.

«Люди не бояться, тут можна і вкрутити і навчитися, в процесі можна навіть щось зламати і не буде ніяких наслідків для споживача. Ми стараємось, щоб споживач у нас був увесь рік, 24/7 з газом», — каже старший майстер служби експлуатації мереж та ПРГ Житомирської філії газорозподільних мереж Сергій Козюченко.

Вадим Олішевський працює слюсарем вже 8 років, однак каже, такі навчання допомагають не лише відточити вже набуті навички, а й навчитися працювати з більш сучасним обладнанням.

«Кваліфікацію навіть слюсар має проходити якомога частіше. Багато зараз вводиться нового обладнання в дію, з яким ми ще не стикалися і з яким нам теж треба провести навчання технічної частини та багато що значить це, безпосередньо, практичне навчання», — сказав слюсар IV розряду групи ПРГ ТОВ «Газорозподільні мережі України» Вадим Олішевський.

Ще однією причиною необхідності навчань газовиків є зміна кадрового складу працівників, розповідає старший майстер служби експлуатації мереж та ПРГ Житомирської філії газорозподільних мереж.

«Такого роду працівника готового, вже вивченого знайти дуже важко. Тобто, приходить людина, може він десь працював вже слюсарем, знає, що таке болт, що таке гайка, але не знає принцип і як влаштований сам газорегуляторний пункт», — зазначає старший майстер служби експлуатації мереж та ПРГ ТОВ «Газорозподільні мережі України» Сергій Козюченко.

Такі навчання для газовиків не новинка, їх проводять постійно, а локацію готують так, аби все було наближено до реальних ситуацій, які можуть статися будь-якої миті під час роботи.