У Житомирі низка квартир в будинку лишилася без газу через самовільне втручання у мережу (ВІДЕО)

Цілий під’їзд багатоповерхового будинку у Житомирі залишився без газопостачання. А причина цьому на відео.

Виклик на лінію 104 надійшов від мешканців будинку. По місцю фахівці аварійної газової служби виявили затоплення мережі. Причиною стало самовільне втручання у газорозподільну мережу.

«Власники не попередили газорозподільну компанію, майстер не справився з цією роботою, у результаті чого було підтоплення газорозподільних внутрішніх мереж. Частина споживачів, на жаль, залишилася без енергоресурсу», — каже начальниця пресслужби Житомирської філії «Газмережі» Юлія Петришена.

Тобто усе це справа рук некомпетентних майстрів. Фахівці газової служби кажуть, на місці побачили речі, котрі вони залишили та, зрозумівши свою помилку, просто пішли геть.

«Зайшовши до помешкання, на кухні ми помітили, що газова колонка була замінена з старої на нову, видно роз’єднаний газопровід, інструмент на полу лежить, а в коридорі лежить стара колонка», — говорить слюсар Віталій Камінський.

Вода затопила не лише газові мережі, а й особисті лічильники мешканців на 3-х поверхах. Відповідальність за це нестиме власник квартири. На нього було складено відповідний акт. У Житомирській філії «Газмережі» кажуть, такі ситуації не рідкість.

«Вкотре хочеться нагадати, щоб споживачі ні в якому разі не порушували чинного законодавства, не здійснювали самовільного втручання в газорозподільну мережу. Це не тільки загроза фінансових витрат, майнової шкоди, це дуже небезпечно для здоров’я», — зазначає начальниця пресслужби Житомирської філії «Газмережі» Юлія Петришена.

Тепер після підрахунку, власнику доведеться відшкодувати збитки. А подолання наслідків аварійної ситуації та повернення газу в квартири може зайняти кілька днів.