У Житомирській області інспектори виявили мисливця з двома собаками, а на річці Случ – рибалку

У Житомирській області інспектори виявили мисливця з двома собаками, а на річці Случ – рибалку

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу шляхом проведення рейдових заходів продовжують здійснення заходів державного нагляду (контролю) з метою охорони об’єктів тваринного світу. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Попри заборону проведення будь-яких полювань в період воєнного стану, фахівці Інспекції фіксують випадки порушення вимог природоохоронного законодавства на території округу.

Серед найпоширеніших порушень – перебування громадян в мисливських угіддях у більшості випадків без вогнепальної зброї, але з пастками, металевими петлями та собаками мисливських порід без відповідних документів на них.

«Так, 15 грудня на території мисливських угідь Звягельського району під час рейдового заходу було виявлено громадянина з собаками мисливських порід без відповідних документів, які перебували без нагляду господаря. За вказаним фактом було складено протокол за ч.1 ст. 85 КУпАП України (Виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу).

Порушника, який визнав свою вину, притягнуто до адміністративної відповідальності  у вигляді штрафу», – йдеться у повідомленні.

Під час рейдових заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу також фіксуються випадки порушень Правил любительського та спортивного рибальства.

«Так, 20 грудня на річці Случ (територія Баранівської ТГ)  під час рейдового заходу було виявлено факт незаконного вилову водних біоресурсів (риби) забороненими знаряддями лову (риболовною сіткою). За вказаним фактом на порушника складено  протоколом про адміністративне порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП України (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу), який разом з обрахунком нанесеної довкіллю шкоди (понад 3 тис. грн) скеровано до місцевого суду для прийняття рішення. Браконьєрські знаряддя лову вилучено», – повідомили в екологічній інспекції Поліського округу.