Дух Різдва та віра в Перемогу: у Житомирі підбили підсумки конкурсу дитячого малюнку (ФОТО)

Дух Різдва та віра в Перемогу: у Житомирі підбили підсумки конкурсу дитячого малюнку (ФОТО)

На полотнах —  особливий сакральний зміст:  звістки про народження Спасителя – колядки, витончені образи янголів, різдвяна зірка, зимові пейзажі. Особливими світлими почуттями сповнені  живописні роботи дітей конкурсу «Різдвяні дзвони Перемоги». Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Авторам від 5-ти до 14- ти років. Дійство об'єднало 70 юних художників.

У творчому осмисленні Різдва дітей не обмежували. Яна Сіхневич, ініціаторка конкурсу і керівниця ГО «Арт- простір "Сонях"», каже, приймалися малюнки у будь- якій техніці. Головне — виразність ідеї, відповідність тематиці та оригінальність.

Тому кожна дитяча робота вражає індивідуальністю. До того ж створювалася вона дитиною вже після обговорення й вивчення історії свята та  традицій українського святкування. 

«Ми говорили про щедрування, колядування, про свята Маланки і  Святого Василя... Власне, і мета цього проєкту — нагадати дітям, як в Україні святкували Різдво.  Минулого року такий конкурс проводився теж, однак цьогоріч  він став більш масштабним», — говорить пані Яна.

«Різдвяний Янгол» — назва роботи, яку створила 9-річна Марта Данилюк. 

«Тут хлопчик і дівчинка, які щедрують. А також Коза. Раніше на свята водили Козу. Ця тварина — символ врожаю і добробуту. Пані Яна на заняттях розповідада про такі традиції. Янгол на Різво дарує щастя людям. Для нас щастя – це закінчення війни і Перемога», — такий зміст вклала дівчинка у  результат своєї творчості.

У день нагородження переможців  у Музичній школі імені Б. М. Лятошинського звучала різдвяна хорова музика.  Організували і благодійний ярмарок смаколиків та  робіт юних художників, виручені  кошти з якого спрямують на закупівлю ліків для наших Захисників.

Конкурс став своєрідним дійством-побажанням дітей на Різдво —  щоб дзвони Перемоги якнайшвидше лунали по всій Україні.