У Житомирській області запрацювала мобільна лабораторія для виявлення захворювання на COVID-19

У Житомирській області  запрацювала мобільна лабораторія для виявлення захворювання на COVID-19

Впродовж останніх тижнів було зафіксовано перевищення епідемічного порогу захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 у Бердичівському районі. У зв’язку з цим 20 та 21 грудня у місто Бердичів відбувся перший виїзд спеціальної мобільної лабораторії, переданої для Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб від Міністерства охорони здоров’я України та представництва ВООЗ в Україні. Про це повідомляє Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Ця мобільна лабораторія є унікальною для медицини нашої області.  Вона оснащена  усім  необхідним обладнанням, включаючи шафи біобезпеки – що дозволяє безпечно проводити діагностичні дослідження відповідно до рекомендацій ВООЗ. За потреби  вона може бути транспортована у будь-яку точку  Житомирської області  та  здатна проводити  до 1000 ПЛР і до 2000 ІФА-тестів  для виявлення збудника інфекції та визначення антитіл у крові за одну зміну», – йдеться у повідомленні.

Під час виїзду фахівці Житомирського ОЦКПХ проводили у мобільній лабораторії  ПЛР-дослідження на COVID-19, доставлені з амбулаторій загальної практики сімейної медицини Бердичівського району, Бердичівської міської лікарні та обласного госпіталю ветеранів війни.

Завдяки проведеним дослідженням було вчасно лабораторно підтверджено COVID-19 у хворих з підозрою, що дає можливість ефективніше та результативнішим вести процес лікування.