Про свою діяльність за 2023 рік прозвітували депутати Ємільчинської селищної ради (ВІДЕО)

Ємільчинська територіальна громада створена у 2017 році, до її складу входить 21 населений пункт і проживає там понад 22 тисячі людей. Обрані від партії «Слуга Народу» депутати Ємільчинської селищної ради розповідають, у 2023 році їхньою метою було спрямувати якомога більше сил та ресурсів на підтримку Збройних сил України.

«Ємільчинською селищною радою військовим було виділено близько 500 тисяч гривень на різні потреби. Це не лише військовим, а ще силовикам: були перераховані кошти для Служби безпеки України, були перераховані кошти для поліції. Це й якісь матеріали, засоби, з якими вони звертаються до нас, це й допомога з розселенням цих хлопців», — каже голова фракції «Слуга Народу» в Ємільчинській територіальній громаді В’ячеслав Авраменко.

Щоб зібрати кошти для військових у громаді неодноразово проводилися благодійні ярмарки та концерти, розповідає секретар Ємільчинської селищної ради.

«Наші працівники селищної ради долучилися до збору коштів на придбання гуми 140-му батальйону ТРО Звягельського району. Також були зібрані кошти на плащі пончо», — говорить секретар Ємільчинської селищної ради, фракція «Слуга Народу» Інна Остапчук.

Депутат Ємільчинської селищної ради Валерій Дибайло наразі проходить службу у лавах 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, він вирішив захищати Україну з перших днів повномасштабного вторгнення, тож його колеги з мирного життя намагаються максимально підтримати захисника. Окрім того, на пленарному засіданні селищної ради прийняли соціальну програму допомоги внутрішньо-переміщеним особам.

«Протягом 2023 року до Ємільчинської селищної ради звернулися за допомогою внутрішньо-переміщені особи – 623 особи. З них 308 – діти до 18 років», — каже секретар Ємільчинської селищної ради, фракція «Слуга Народу» Інна Остапчук.

«Формувалася допомога, також зверталися до небайдужих людей. За сприяння Арсенія Михайловича Пушкаренка передавалася допомога на Ємільчинську громаду, ми її розподіляли», — зазначає голова фракції «Слуга Народу» в Ємільчинській територіальній громаді В’ячеслав Авраменко.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС, Ємільчинська громада не залишилась осторонь – було сформовано та відправлено декілька автомобілів допомоги.

«Передавали генератори, павербанки, питна вода, інші матеріали: цвяхи, плівка і багато чого іншого», — говорить голова фракції «Слуга Народу» в Ємільчинській територіальній громаді В’ячеслав Авраменко.

У березні 2023 року на базі Ємільчинської лікарні відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей. Там працює 2 психологи, є куточок для батьків, де вони можуть знайти інформацію як допомогти своїй малечі, логопедична майстерня, ресурсна кімната.

«Також у нас була відкрита ветеранська світлиця для зустрічей ветеранів праці, які вже перебувають у пенсійному віці», — каже секретар Ємільчинської селищної ради, фракція «Слуга Народу» Інна Остапчук.

Завдяки створенню ветеранської світлиці пенсіонери тепер мають місце, де вони можуть зібратися для співів, приємної бесіди та підготовки до розважальних заходів. На початку повномасштабного вторгнення Ємільчинська селищна рада передала шкільні автобуси на потреби військових, тож цьогоріч закупили 3 нових, щоб діти могли безпечно та комфортно добиратися до навчальних закладів.

«Підсумовуючи свою звітність, я хочу подякувати нашим Збройним силам України за те, що ми маємо можливість працювати і вірити у те, що в наступному році буде мир і буде перемога на всіх наших фронтах», — підсумувала секретар Ємільчинської селищної ради, фракція «Слуга Народу» Інна Остапчук.