Продавала дитячу суміш, натомість втратила заощадження: поліція застерігає про діяльність фішингових сайтів

Продавала дитячу суміш, натомість втратила заощадження: поліція застерігає про діяльність фішингових сайтів

За допомогою посилань, надісланих під приводом «захищеної доставки», шахраї видурюють у користувачів онлайн-платформ персональні дані. Потерпілі опиняються на сайтах, що візуально майже не відрізняються від справжніх, та вводять там персональні дані. У результаті ошуканці отримують доступ до чужих банківських рахунків та розпоряджаються їх коштами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції житомирської області. 

Саме у таку ситуацію потрапила 30-річна житомирянка. 25 грудня жінка звернулася до поліції із заявою про шахрайство.

«Як з’ясувалось, вона вирішила продати кілька упаковок з дитячою сумішшю, що були зайвими. Відтак розмістила оголошення на популярному торговельному сайті. Досить швидко з нею зв’язалася жінка, яка висловила бажання придбати товар. Однак вона оминула спілкування на сайті, а одразу ж зробила це через інший месенджер. Тоді ж попросила надіслати суміш за допомогою послуги доставки та скинула посилання нібито для її оформлення», – йдеться у повідомленні.

Після введення особистих відомостей та реквізитів банківської картки, які, за запевненнями «служби підтримки сайту», повинні були перевірити, з рахунку заявниці зникли майже 39 тисяч гривень.

Нині слідчі Житомирського райуправління поліції встановлюють всі обставини у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України.