Про свою роботу за рік прозвітували депутати Старосілецької сільської громади (ВДЕО)

Незважаючи на повномасштабну війну в Україні, у 2023 році в Старосілецькій громаді встигли зробити багато. Зокрема, потурбувалися про стан доріг: придбали понад 1000 тонн щебеневої суміші для підсипки доріг, провели поточний ямковий ремонт і, що важливо, — придбали грейдер. Також займалися утепленням навчальних закладів, зокрема реконструювали котельні, придбали котли, провели капітальний ремонт тепломережі в одному з ліцеїв. Потурбувалися й про дітей: затвердили програму на безкоштовне харчування учнів і дошкільнят пільгових категорій.

«В Торчинській гімназії придбали металопластикові вікна та встановили їх, на суму близько 400 тисяч гривень. Також прийняли рішення про співфінансування додаткового шкільного автобусу для наших діток. Тому що на початку війни ми передали 2 своїх автобуси до Збройних сил України, але дітки потребують підвезення, тому прийняли з депутатами рішення про співфінансування на придбання даного автобусу, це близько 1,6 мільйона гривень», — каже заступник Старосілецького сільського голови Євген Путято.

В умовах повномасштабного вторгнення окрему увагу приділили питанню безпеки. Зокрема, у селах Старосільці та Кам’яний Брід встановили камери відеоспостереження, а також модульне укриття вартістю 3,7 мільйони гривень розраховане на 80 осіб для діток навчальних закладів у Кам’яному Броді.

«Переважно на сесіях затверджуються програми, які стосуються нашого населення, зокрема, протягом цього року були такі актуальні програми як виплати військовослужбовцям на поховання, а також була затверджена програма і вже почала діяти на виплату одноразової матеріальної допомоги на встановлення пам’ятників загиблими військовослужбовцям», — каже секретар Старосілецької сільської ради Вікторія Назарівська.

Із початку року в Старосілецькій громаді розпочали роботу з облаштування добровільного формування пожежної охорони. На сьогодні вже повністю сформоване приміщення для спеціалізованого автомобіля, який має виділити Кабінет Міністрів найближчим часом.

«Більше того, є домовленість з підприємцями, що ми встановимо ще одне депо пожежної охорони в селі Торчин. Це віддалене село в нашій громаді, де також буде ще одна машина, яка буде, скажемо так, стояти на сторожі по пожежній охороні», — розповідає заступник Старосілецького сільського голови Євгеній Путято.

Не оминули увагою і внутрішньо переміщених осіб. Нині в громаді проживає понад 650 переселенців, яких усіляко підтримують. Загалом у планах на наступний рік депутатів Старосілецької сільської ради: придбання техніки для вивозу сміття, подальше проведення ремонту в навчальних закладах, а також встановлення амбулаторії нового формату.