Великий звіт «Слуги Народу»: про роботу розповів секретар Коростишівської міськради Євгеній Защипас (ВІДЕО)

За рік секретар Коростишівської міської ради, обраний від партії «Слуга Народу», Євгеній Защипас опрацював близько 30 депутатських звернень. В основному, каже, питання стосувалися житлово-комунального фонду та охорони здоров’я.

«В цьому році мною було написано більше 100 депутатських актів. Та використано весь депутатський фонд на лікування людей», — каже секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Увагу депутат приділяв освіті та спорту в громаді. За сприяння Євгенія Защипаса у цьому році відновив роботу садочок №5. Окрім цього у Коростишеві додалось 2 Чемпіона Світу і їм також надавалася підтримка.

«Як і раніше, беру участь у спортивному вихованні наших дітей. Хочу сказати, що в нас є така велика радість: двоє наших діток – це Артем Погребецький і Міша Сидоренко зараз Чемпіони Світу», — говорить секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Окрема увага приділяється дітям, які у такий непростий час, переконаний Євгеній Защипас, потребують позитивних емоцій. Зокрема, для діток військовослужбовців громади було проведено захід «Діти Перемоги», ініційований народним депутатом Арсенієм Пушкаренком. Також плануються новорічні привітання.

«Зараз до Нового року відділ культури готує програму для діток військовослужбовців, було закуплено подарунки. Також нам лісівники подарували ялинку, яку встановили зараз біля музичної школи. Там буде проведено для діток захід. Все, що ми можемо, ми робимо», — каже секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Як секретар міської ради, Євгеній Защипас підтримує комунальні підприємства.

«Зараз дуже нелегкий час для них. Сесії, на жаль, не відбуваються, нема допомоги, нема фінансування від бюджету міської ради. Постійно виникають дрібні питання, які треба постійно вирішувати», — зазначає секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

З початку повномасштабного вторгнення, говорить депутат, не стоїть осторонь потреб та проблем як внутрішньо переміщених осіб, так і ЗСУ.

«Поки буде війна, завжди буде підтримка для ЗСУ. Це однозначно», — сказав секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

За його сприяння військовим було передано продукти харчування та автомобіль. Депутат особисто їздив до Куп’янська. Втім, як і після підриву росіянами Каховської ГЕС вирушив до Херсона з гуманітарною місією, зокрема допомагав евакуйовувати тварин.

«Тоді була потреба в сухих продуктах швидкого приготування, сухих пайках. Це була жахлива картина. Не дай Боже людям це побачити, те, що я бачив там», — говорить секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Не оминали у 2023-му році питання комфорту та життєдіяльності громади. Як по місту, так і селах було вирішено провести ремонт.

«Дороги були в нас в жахливому стані, що деякі дороги ми все ж таки переклали, повністю зробили капітальний ремонт. Звісно, ніякої плитки, бруківки, ніхто цього нічого в цьому році не клав, ми всі розуміємо, що на дворі війна. В нашому ТГ було відремонтовано 84 дороги, на 5 дорогах зроблено капітальний ремонт», — говорить секретар Коростишівської міської ради Євгеній Защипас.

Так як у кожній громаді, рік для Коростишева не минув без втрат кращих з кращих. Аби зберегти пам’ять про них, місцеві підприємці, до яких долучився і Євгеній Защипас, безкоштовно виготовляють пам’ятники для полеглих воїнів. Також, аби швидше наблизити нашу Перемогу з міського бюджету було перераховано 5 мільйонів гривень на підтримку Збройних сил.