Депутати фракції «Слуга Народу» Бердичівської міськради звітують за 2023 рік (ВІДЕО)

2023 рік був не менш важким, ніж попередній, кажуть обрані від партії «Слуга Народу» депутати Бердичівської міської ради. Однак вони були до цього готові, готові та мали чітко визначену мету – зробити усе можливе для наближення нашої перемоги над окупантами. «Гуманітарний штаб Бердичівщини» продовжив свою роботу, завдяки чому допомогу отримували українці трьох категорій: військові, внутрішньо-переміщені особи, а також жителі деокупованих територій.

«У цьому році ми дуже часто їздили до військових: Харківська область, Донецька, Херсонська. У Херсонську область ми більше їздимо саме до людей, до населення», — каже депутатка Бердичівської міської ради Анна Левандовська.

Функціонування штабу можливе завдяки співпраці з меценатами, а також з жителями Бердичева. Анна Левандовська розповідає, часто до волонтерської діяльності долучаються навіть діти.

«Перед тим, як виїхати на деокуповані території, наприклад, ми формуємо, умовно, 1000 продуктових пакетів і діти приходять, і допомагають. Це насправді дуже вражає, тому що наші діти – це справжні українці», — говорить депутатка Бердичівської міської ради Анна Левандовська.

Окрім допомоги Збройним силам України депутати займалися і розвитком Бердичівської громади. Зокрема, цьогоріч вдалося реалізувати проєкти, які почали ще до початку повномасштабного вторгнення.

«Нашою фракцією спільно з Народними депутатом України Богданом Кицаком було ініційовано відкрити майданчики. Це майданчик з мініфутболу, майданчик з волейболу та скейт-парк. Хочу сказати, що щасливі діти, які проводять там час, і батьки з дітьми, ця локація наче магніт. І, я вважаю, що добре, що ми доробили те, що ми почали до повномасштабного вторгнення», — сказала депутатка Бердичівської міської ради Анна Левантовська.

У Бердичеві вже декілька років будують басейн, однак досі не вдавалося завершити усі ремонтні роботи. Для того, аби швидше вирішити це питання та відкрити басейн для відвідувачів, Бердичівська міська рада цьогоріч дофінансувала частину суми.

«Також хочу сказати, що цього року у нас була триденна поїздка в Польщу, місто Плонськ, де ми комунікували щодо того, аби підписати меморандум про співпрацю. Після цієї поїздки нам вдалося відправити дітей військовослужбовців у табір в місті Плонськ. Чесно, дуже цим пишаюсь, наші дітки військовослужбовців змогли трошки переключитись і відпочити від сирен», — каже депутатка Бердичівської міської ради Анна Левандовська.

Щомісяця бердичівські депутати проводили прийом громадян, жителі мали можливість звернутися до обранців за допомогою у вирішенні своїх проблем.

«Люди приходять на прийом, люди дзвонять, пишуть на електронну пошту. Де маємо можливість допомогти, завжди допомагаємо», — сказав депутат Бердичівської міської ради Олег Пасічник.

Анна Левандовська разом з Богданом Кицаком провели зустріч з радником міністра охорони здоров’я щодо створення реабілітаційного відділення на базі Бердичівської міської лікарні. Депутатка каже, наразі це надважливо, тож вони й далі працюватимуть у цьому напрямку для того, аби надавати пацієнтам якісні медичні послуги.