Центр обслуговування клієнтів у Житомирі приймає відвідувачів у звичному режимі (ВІДЕО)

Житомирянка Світлана не вперше приходить до Центру обслуговування клієнтів із різними питаннями. Сьогодні вирішили звірити покази лічильника. Говорить, тут завжди приємне обслуговування та професіоналізм.

«Прийшла звірити показники, бо я деякий час не була тут, була за кордоном, то хочу з’ясувати свої питання такі. Чітко мені відповідають на мої питання, розумно, все нормально, мені подобається», — говорить житомирянка Світлана Кратюк.

Першою відвідувачів завжди зустрічає кол-менеджер Анастасія. За день, говорить дівчина, звертається понад 100 людей.

«Частіше всього клієнти звертаються з такими питаннями, як переоформити особовий рахунок, роз’яснення по особовому рахунку, по показникам. Також, якщо це новобудова, то питання первинних пусків, реконструкції. Бізнес, юрособи також до нас приходять», — каже кол-менеджер Центру обслуговування клієнтів Анастасія Савенкова.

Якщо це доволі прості питання, такі як встановлення додатку або передача показників, кол-менеджер може надати допомогу самостійно. Загалом, по Житомирській області працює 17 таких Центрів обслуговування.

«Основна мета Центру обслуговування клієнтів – це надання кваліфікованої та повної інформації споживачам природнього газу. Ми працюємо з 8-ї до 17-ї години без обідньої перерви», — зазначає начальниця Центру обслуговування клієнтів Інна Калініна.

Однак, під час повітряної тривоги заклад зачиняється і відвідувачів просять пройти до найближчого укриття. Та насправді, кажуть фахівці, не кожне питання потребує візиту до Центру обслуговування. Багато проблем можна вирішити дистанційно.

Також на сайті Житомирської філії «Газмережі» можна створити особистий кабінет, який також полегшить вирішення деяких питань. Варто зазначити, що на період новорічних свят Центр обслуговування клієнтів працюватиме у звичному режимі.