Депутат Радомишльської міської ради розповів про життя громади у 2023 році (ВІДЕО)

Радомишльська міська територіальна громада створена у 2017 році. До її складу входить 49 населених пунктів, а проживає там близько 26 тисяч людей. Депутат Радомишльсьої міської ради Петро Огороднійчук, обраний від партії «Слуга Народу», розповідає: незважаючи на усі труднощі, викликані повномасштабною агресією росії проти України, громада продовжувала робити все для свого розвитку та допомоги Збройним силам.

«Нам не потрібна бруківка — нам потрібні дрони для Збройних сил. Тільки на минулій сесії ми виділили 2 мільйони грошей з міського бюджету двом військовим частинам: одному з житомирських навчальних центрів, тому, що готує операторів дронів, для придбання деяких матеріалів і ще одній з військових частин», — каже депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Нині у Радомишльській громаді проживає близько півтори тисячі внутрішньо переміщених осіб. Місцева влада намагається усіма способами їх підтримати, зокрема гуманітарними наборами, засобами особистої гігієни. Важливим досягненням депутатів стало убезпечення навчального процесу в освітніх закладах: цьогоріч у двох ліцеях побудували укриття.

«Наші депутати, за нашим проханням, допомогли виділити 2 мільйони коштів на будівництво бомбосховищ у двох ліцеях: в Радомишльському ліцеї №2 – це найбільший ліцей, опорний ліцей, в якому навчається майже 1000 дітей, і в Кочерівському. З навколишніх сіл привозять дітей шкільним автобусом. Тобто процес іде, діти мають можливість вчитися наживу», — говорить депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Окрім того, з міського бюджету також виділили кошти на будівництво сховища у Радомишльському центрі первинної медико-санітарної допомоги, розповідає депутат.

«Там в підвалі зробили укриття для хворих і, там поряд дитячий садочок, буквально 150 метрів, і для діток дитячого садочку зробили окремий вхід», — сказав депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Радомишльська громада долучилася до соціальної ініціативи Народного депутата України Арсенія Пушкаренка – «Діти Перемоги». Проєкт покликаний підтримати родини українських воїнів і подарувати їм позитивні емоції.

«У нас були тут представники Житомирського академічного обласного театру ляльок, було прекрасне дійство. Ми звезли усіх діток, особливо з сільської місцевості. Діти отримали соки і смаколики, прекрасну лялькову виставу подивилися. Ми вважаємо, що це прекрасний проєкт», — говорить депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Цьогоріч Радомишльська громада втратила українського дисидента Василя Овсієнка, який усе життя боровся за незалежність України. Для вшанування його пам’яті приїжджав і Арсеній Пушкаренко разом із Надзвичайним і Повноважним послом Естонії в Україні у 2019-2023 роках Каймо Кууском.

«Зараз Арсеній Михайлович проявив таку ініціативу —зробити там музей борців за незалежність. Це його ідея, ми співпрацювали: знайшли родичів, домовились. Ми думаємо, що музей борців за незалежність, музей правозахисників у селі Ставки буде», — сказав депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Завдяки співпраці Радомишля з містом-побратимом з Німеччини, громада отримувала гуманітарну допомогу, а також автомобіль для мобільної групи боротьби з шахедами.

«Він буде патрулювати між нашими населеними пунктами, якщо буде сигнал для того, щоб забезпечувати хоч якийсь спокій з неба», — говорить депутат Радомишльської міської ради Петро Огороднійчук.

Наступного року, каже Петро Огороднійчук, продовжуватимуть робити все можливе задля наближення нашої перемоги.