У Свято-Михайлівському кафедральному соборі реставрували одну з зал та купол (ВІДЕО)

Отець Богдан Бойко проводить нам цілу екскурсію по реставрованій залі, про кожну композицію він розповідає цілі історії, кожна ілюструє певні рядки з Євангеліє.

«Розписи – це є німа проповідь, так називається. Сьогодні у храмах ми робимо розписи для того, щоб розказати всім про Євангельські істини, про те, у що ми віруємо», — каже настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомира о. Богдан Бойко.

Усі розписи поєднані одним образом – виноградною лозою. Її обрали не випадково, саме так називав себе Ісус у Євангелії, розповідає отець Богдан.

«Виноградна лоза, виноград – це є символ царства Божого. Тобто, ми всі, православні християни, є виноградна лоза у великому винограднику царства Божого», — говорить настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомира о. Богдан Бойко.

Свято-Михайлівський кафедральний собор міста Житомир – це ангельський храм, тож під час реставрації на стінах зобразили багатьох ангелів. До прикладу, з правого боку зображені духовні створіння з немовлятами на руках.

Також на стінах зображені ангели-охоронці, ті, що вершать правосуддя, ті, які вінчають та благословляють людей. Особливу увагу привертають до себе козаки у своєму звичному одязі, а не у церковному.

Поруч із козаками – українські жінки.

Обрамляє усе петриківський розпис, який символізує духовну єдність людини з природою та ідею циклічності життя.