У Житомирі відбулася нарада щодо забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури області

У Житомирі відбулася нарада щодо забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури області

27 грудня під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА з питань правоохоронної діяльності Олександра Федька відбулося засідання щодо стану розроблення та затвердження місцевих програм забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, програм підвищення стійкості територіальних громад до кризових ситуацій, спричинених припиненням або погіршенням надання важливих для їх життєдіяльності послуг чи для виконання життєво важливих функцій. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Також участь у нараді взяв заступник директора департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи обласної військової адміністрації Федір Григор’єв, начальник Сектору захисту критичної інфраструктури Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Житомирській області Андрій Ахмедов, а також представники РВА та громад області.

«Учасники наради розглянули вже здійснені заходи у 2023 році в сфері оцінки фактичного стану захисту об’єктів критичноі інфраструктури, а також заплановані заходи з підвищення рівня захисту таких об’єктів на 2024 рік. 

Як зазначив Олександр Федько, робота над розробленням та затвердженням місцевих програм триває», – йдеться у повідомленні. 

Довідково. Указом Президента України №479/2021 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року «Про запровадження національної системи стійкості» та затверджено Концепцію забезпечення національної системи стійкості.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2023 р. № 1025-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції забезпечення національної системи стійкості до 2025 року» органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити виконання плану заходів у межах своїх повноважень. 

Також Законом України «Про критичну інфраструктуру» визначено завдання для місцевих органів виконавчої влади забезпечити розроблення та затвердження місцевих програм забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, програм підвищення стійкості територіальних громад до кризових ситуацій, викликаних припиненням або погіршенням надання важливих для їх життєдіяльності послуг чи для здійснення життєво важливих функцій.