У Житомирі переможці гранту для обдарованої молоді звітували про втілення проєктів

У Житомирі переможці гранту для обдарованої молоді звітували про втілення проєктів

Спорт та психологія — як інструмент поєднання цілей з надання психосоціальної підтримки дітям та молоді. Анастасія Андрущенко розповідає про проєкт, який був реалізований нею в межах гранту для обдарованої молоді. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Йога, самозахист з елементами Він-чунь, функціонал-тренінг, картина «Афірмацій», кавова акварель «Янгол у кожний дім», Fluid art, фінансова грамотність, психологічна підтримка в кризовий період під час війни методами арттерапії — такі заходи втілила команда, яка за мету поставила підтримати  фізичне здоров’я, покращити емоційний стан, психологічно відновити травматичний досвід  дітей та молоді.  І 120 осіб віком від 14-ти до 40-ка років скористалися цією можливістю. Серед учасників були і ВПО.

«Люди, що вимушено переселилися до Житомира, відвідували заняття з фінансової  грамотності. Найбільш активними виявилися учні та студенти. Заняття проводили у  Вільній  та Гончаренко центрі», — розповідає Анастасія. На втілення цього проєкту вона отримала 10 800 грн. Цей досвід для дівчини є перший. «Я хвилювалася, та  завдяки команді та підтримці людей все вийшло», — задоволена результатом Анастасія.

Вісім обдарованих молодих житомирян звітували про реалізацію грантів на розвиток своїх проєктів. З-поміж них —  і  Максим Вознюк. Його проєкт має назву «Один день із життя сімей ВПО». В червні у  Домі української культури він представив світлини, на яких —  сім’ї переселенців та їхній побут.  Власне, і проєкт Максима був спрямований на те, щоб через фотографію  показати життя людей, які  через війну були вимушені покинути свої домівки, а також  морально підтримати  ВПО. Максим каже:  все вдалося, і  упродовж двох тижнів  через виставку  пройшло 500 відвідувачів. Та й самі герої   світлин позитивно відгукувалися про участь. Мовляв, нові знайомства та спілкування  згуртувало їх та додало більше сил долати перешкоди. Для втілення  цього соціально-мистецького проєкту Максим отримав  23 000 грн гранту.

Лілія Закревська реалізувала проєкт «Інтерактивна гра-квест «Незалежна Україна». На це з бюджету громади отримала 10 000 грн. Назар Мудрий — «Місцевий квест» (10 000 грн), Юлія  Оріховська — проєкт «Викинь це» (35 000 грн); Катерина Гарічевська — «Школа волонтерства» (3 200 грн); Вікторія  Ашихіна —  проєкт «Знай наших» (28 000 грн); Тетяна Хмель  реалізувала  проєкт «Медіаграмотність та особиста безпека в умовах війни за 30 000 грн.

«Зробили навіть більше, ніж писали й хотіли. Дякую кожному за віддачу», — коментує Ірина Ковальчук, начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

«Всі ці проєкти — цікаві. Тішить те, що ви такі активні. Дякую кожному із вас. Дякую, що ви, активна, обдарована та розумна молодь, є прикладом для багатьох», —  Марія Місюрова, заступниця міського голови.