«Перемоги моїх учнів – для мене нагорода більша, ніж грошові премії»: у Житомирі грошовими преміями нагородили успішних учнів та їхніх наставників

«Перемоги моїх учнів – для мене нагорода більша, ніж грошові премії»: у Житомирі грошовими преміями нагородили успішних учнів та їхніх наставників

Відзначили найкращих учнів ліцеїв за успіхи у навчанні, перемоги у міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах. Загалом юні житомиряни  отримали 128 відзнак та грошових нагород. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Приємно бачити в нашому залі розумну, обдаровану, талановиту молодь Житомира.  Ви – наступне покоління, яке творитиме нашу державність. В країні іде другий рік повномасштабної війни, але молодь продовжує навчатися, творити, перемагати. І це наша Перемога на освітньому фронті. Дякую вчителям і батькам за науку та підтримку», — зазначає перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Федорчук Максим, учень 9 класу ліцею №25, переміг у декількох конкурсах: срібло — у Міжнародній Юніорській Балканській олімпіаді з інформатики, призові місця — у Всеукраїнському турнірі юних математиків та у командному Всеукраїнському конкурсі «Математичний занзібар».

«Мені дуже подобаються точні науки. З дитинства захоплююсь математикою. Моя шкільна вчителька пояснює теми дуже добре і зрозуміло, розгорнуто відповідає на всі питання. Іноді я і сам пояснюю математику своїм однокласникам і друзям, коли у них виникають труднощі. Буває, що вирішити завдання мені допомагають мої батьки, за що я їм дуже вдячний», — розповідає хлопець та додає, що в майбутньому хоче стати програмістом.

Марія Карпушенко, учениця 9 класу ліцею № 25, стала призеркою Всеукраїнського командного турніру математичних боїв у Києві: «Ми змагалися збірною командою житомирських учнів 8-9 класів з  командами з інших міст України. Нас в команді було 7 учасників. На цьому конкурсі було задано 20 задач, які ми мали розв’язати командою за 3 години. Ми зайняти Друге абсолютне місце». Марія розповідає, що перемогою завдячує своїм вчителям: «Вчителі дали мені не тільки знання, а й наснагу для роботи та лайф-хаки для розв’язання задач. Ну і, звичайно, мої зусилля потрібно врахувати. Бо успіх – це наполегливість, сила та бажання вчитися. Це важко, але це того вартує».

Грищук Дмитро, учень 10 класу ліцею №21, розповідає, що бере участь у олімпіадах та змаганнях з багатьох предметів: «Сьогодні я отримав нагороду за турнір з математики,  конкурси з історії та інформатики.  Математика  мені подобається з дитинства, з 8 класу я почав захоплюватись історією. Мій тато Сергій — викладач університету і є для мене прикладом і підтримкою. У мене багато часу займає навчання, у вільний час займаюся греблею на човнах «Дракон» та читаю. Люблю читати художню, документальну та історичну літературу. Мій улюблений автор – Петро Лущик».

«Я вважаю, що  тільки в успішного вчителя учні можуть досягти успіху. Тому працюю над собою, самовдосконалююсь і тоді свої знання передаю учням, намагаюся надихати їх. Я вважаю подвигом моїх учнів — перемагати зараз, в умовах війни. Це, мабуть, найбільший виклик – навчатися під час повітряних тривог і при цьому бути кращими. Перемоги моїх учнів – це для мене нагорода більша, ніж грошові премії», — говорить Анна Лайчук, вчителька історії Ліцею №31 Житомира.