Мешканці багатоповерхівки Житомира помітили в квитанціях за воду вдвічі більші суми (ВІДЕО)

Вдвічі більші суми ніж зазвичай спостерігають мешканці багатоповерхового будинку по вулиці Лук’яненко у Житомирі.

Люди бідкаються, така ситуація триває вже три місяці. За підрахунками, кажуть мешканці, виходить, що за 1 куб води вони сплачують 90 гривень. Та з 7 під’їздів така проблема лише в 4-х, тих, де встановлено загальнобудинковий лічильник.

Пояснення від водоканалу люди намагалися отримати кілька разів. Під час розмови з представником підприємства по телефону, говорять мешканці, їм пояснили, що доплачують вони за тих, хто не платить.

Та на самому підприємстві кажуть, такого бути не може.

Також, розповідають мешканці, водоканал припускає, що в будинку можливі втрати води. Однак спеціальна перевірка від комунальних установ не виявила проблем у жодному куточку багатоповерхівки. Тож люди обурені такими цифрами у платіжках.

Якою постановою керується водоканал, підприємство пояснило на своєму сайті. Сказано, що розподіл загальних обсягів наданих послуг з водопостачання між споживачами багатоквартирних будинків здійснюється згідно з вимогами Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Наразі мешканці будинку з’ясували, що є квартири, які або не сплачують, або не передають показники.

Платити за інших, кажуть мешканці, не згодні. І такий варіант їх не влаштовує. До того ж така ситуація не лише у їхньому будинку. Тому просять владу звернути увагу на цю проблему.