Про свою роботу за рік прозвітувала депутатка Звягельської міськради Валентина Тростенюк (ВІДЕО)

«Впродовж 2023 року усі сили нашої фракції були спрямовані на підтримку Збройних сил України», – так починає свій звіт депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк, обрана від партії «Слуга Народу».

«У 2023 році наша фракція підтримала (виділення – ред.) коштів у розмірі 192,5 млн гривень на придбання квадрокоптерів, дронів, різних приладів, які необхідні військовим для захисту нашої держави», — каже депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

Підтримували і місцеві формування територіальної оборони, на їх потреби витратили 3,5 мільйони гривень. Окрім того, Звягельська міська рада виділила кошти для придбання житла військовослужбовцям.

«Таким чином ми забезпечили військовослужбовців нашої громади 52 квартирами. На це було витрачено з бюджету громади 54,5 мільйони гривень», — сказала депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

Особливу увагу звягельські «Слуги Народу» приділяли внутрішньо-переміщеним особам. Валентина Тростенюк разом з іншими депутатками групи «Рівні можливості» виграли грант для підтримки переселенців.

«Таким чином ми залучали внутрішньо-переміщених осіб до життя громади. Тобто, наприклад, ми висадили 1000 кущів троянд, назвали це «Алеєю нескорених місць». Усі наші внутрішньо-переміщені особи приходили зі своїми сім’ями (дітки, чоловіки, жінки) і всі ми разом з депутатками також, з допомогою управління ЖКХ, ми висадили алею троянд», — розповідає депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

У рамках цього проєкту проводили також майстер-класи та фотовиставку для внутрішньо-переміщених осіб, розповідає Валентина Тростенюк. Протягом 2023 року з міського бюджету Звягеля виділяли кошти на облаштування укриттів.

«На заходи оборони у 2023 році було виділено 30 млн гривень. Ці кошти були спрямовані на поточний ремонт існуючих укриттів і спорудження фортифікаційних споруд. 10 млн гривень було виділено на ремонт укриття в лікувальному корпусі, це буде повноцінне відділення з операційними залами, з палатами для хворих», — сказала депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

Цьогоріч у Звягелі відкрили відділення комплексної реабілітації. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та триразовий режим харчування пацієнтів. Окрім того, кошти міського бюджету виділяли і на заклади освіти.

«Виділялися кошти на заміну вікон в дитячих садочках школах, поточний ремонт дахів», — зазначає депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

На потреби виборчих округів депутати Звягельської міської ради отримали по 500 тисяч гривень. Валентина Тростенюк об’єднала ці кошти зі своєю колегою і разом вони побудували сонячну електростанцію.

«У нас в садочку є басейн і ми хочемо, щоб він працював цілий рік. Тому сонячна електростанція допоможе, щоб в не опалювальний сезон вода була нагріта і дітки всієї громади зможуть займатися, і покращувати своє здоровя», — говорить депутатка Звягельської міської ради Валентина Тростенюк.

Наступного року, так само як і цього, каже Валентина Тростенюк, основним аспектом роботи буде допомога українським воїнам. Та додає, робитиме усе, або Звягельська громада продовжувала розвиватися.