Великий Звіт: про річну роботу розказав Олевський міський голова Сергій Лисицький (ВІДЕО)

Найбільший скарб Олевської громади – люди. Так говорить міський голова, обраний від партії «Слуга Народу» Сергій Лисицький, звітуючи про свою річну роботу. Каже, без підтримки та довіри людей мало що із задуманого вдалося б втілити.

«2023 рік був дуже напруженим, всі прекрасно знають, що в нас майже 100 км кордону з білорусами і ми впродовж року займалися облаштуванням захисних споруд, а також лінії оборони, бліндажі для наших військових. Також впродовж року ми не забували наших хлопців, які несуть військовий свій обов’язок на передку, де безпосередньо проходять бойові дії», — каже Олевський міський голова Сергій Лисицький.

З міського бюджету було виділено 12 з половиною мільйонів гривень на облаштування фортифікаційних споруд. Також було підтримано створення мобільних вогневих груп. У допомозі Збройним Силам України Олевська громада чи не найбільш активна.

«На запити наших Збройних сил ми виділили на сесії 5 мільйонів гривень. 4 мільйона ми зняли з доріг. За запитами з військових частин, листами, зверненнями, ми через Прозоро купуємо їм по потребам Мавіки, різні рації, старлінки, ноутбуки, принтери», — говорить Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Лише автомобілів було передано майже 50, капітально відремонтували 7 автівок.

«Автівки, як правило, ми передавали мікроавтобуси. Вони виконували завдання як по підвозу боєприпасів, продуктів, так і по евакуації наших поранених і, на жаль, загиблих військовослужбовців. В зимовий період більший акцент ставимо на повнопривідні авто», — сказав Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Більше 200х тисяч гривень було виділено на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Та окрім цього, представники з громади неодноразово їздили з гуманітарною місією до прифронтових та деокупованих територій.

«Надавали гуманітарні грузи. Я особисто був у Калинівській громаді Херсонської області. Потужно підтримують дітки наших Олевських ліцеїв. Ми їм за 2-3 дні говоримо, що будемо їхати, вони печуть смаколики вдома, малюють малюнки, листівки передають. Це дуже заходить, бо воно мотивує, підтримує тих людей, які знаходяться на тій території», — розповідає Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Про своїх діток в громаді також не забували, а особливо дбали про безпеку. Активно в навчальних закладах облаштовували укриття. Для дітей військовослужбовців в громаді часто проводяться різні заходи, аби підтримати та подарувати їм позитивні емоції. Також надається допомога будинку людей похилого віку.

«Зараз ми там зробили ремонт даху і проводимо поступово ремонт власними силами всередині кімнат перебування цих людей. BGV передали туди пральні машини, ліжка, які ми встановимо в кімнатах після ремонту», — каже Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Цього року в громаді зробили ремонт в Центрі надання соціальних послуг, там же облаштували Ветеранський хаб. В одному з сіл громади відкрили також притулок для постраждалих від домашнього насильства. Сергій Лисицький говорить: чимало вдалося виконати впродовж року, однак головне завдання ще попереду – Перемога.