Про свою роботу за рік прозвітував секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда (ВІДЕО)

Богдан Коляда став секретарем Бердичівської міської ради у 2020 році, обраний депутатом від партії «Слуга Народу». Розповідає: для нього цей рік видався навіть важчим, ніж попередній, адже багато колег приєдналися до лав Збройних сил України або ж волонтерять на фронті, тож зібрати усіх на сесії чи комісіях стало складніше. Однак, незважаючи на усі труднощі, він робив усе, задля повноцінного функціонування міської ради.

«У 2023 році Бердичівською міською радою 8 скликання нам вдалося 13 сесій міської ради, з них, в тому числі, 6 позачергових сесій. Також за цей звітний період 2023 року зареєстровано 557 проєктів рішень», — сказав секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Серед цих рішень найбільшу частку займають земельні, також комунального та соціального характеру. Найважливішими стали питання цивільного захисту населення та підтримки Збройних сил України.

«Також депутатами Бердичівської міської ради опрацьовано і, відповідно, відправлено на відповідні відділи управління 284 депутатських звернень і запитів. Як і до мене, так і до інших депутатів звертаються з питаннями у сфері ЖКХ, приватні», — говорить секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Окрім того, багато бердичівлян звертається до міської ради з проханням про матеріальну допомогу.

«У межах своїх можливостей ми з депутатами завжди підтримуємо такі проєкти рішень. Кожну сесію виносяться питання про підтримку малозабезпечених сімей, матеріальна допомога на лікування. І, на жаль, громада продовжує нести втрати військових і кожної сесії ми виділяємо кошти на підтримку сім’ям загиблих військових», — сказав секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Важливим досягненням бердичівських обранців стало прийняття депутатського фонду — по 100 тисяч для кожного.

«Я вважаю, що це історична подія, оскільки у Бердичеві раніше не було депутатського фонду. Практично 80% депутатського фонду були використані на освіту, також це була сфера ЖКГ, культура, на медицину велика сума коштів також пішла: для придбання обладнання, для ремонту певних відділень в лікарні. Це і соціальний захист», — зазначає секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Цьогоріч за сприяння Богдана Коляди вдалося організувати тісну співпрацю Бердичівської територіальної громади з проєктом Ради Європи в Україні. Завдяки цьому створили робочу групу з написання нового статуту громади.

«Було проведено багато зустрічей і на думку не лише наших фахівців, а й на думку представників Ради Європи наш статут буде найякіснішим в Україні. Багато принципів демократії, народовладдя, багато механізмів як народ, як громада може впливати на органи місцевого самоврядування», — говорить секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

У Бердичівській громаді є великі проблеми з водовідведенням через зношеність мереж. Тож нині багато уваги приділяється саме цьому напрямку роботи.

«Ми залучили велику кількість гуманітарної допомоги, міжнародної співпраці і нам вдалося без коштів залучити в громаду обладнання, техніку, розхідні матеріали для водоканалу. У цьому році ми вже розпочали заміну водогонів, водовідведення», — зазначає секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Наступного року планують масштабувати проєкт із заміни водомереж, а також бачать перспективи в інших програмах для розвитку Бердичівської громади.