У Лугинській громаді загиблим воїнам посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин громади» (ВІДЕО)

Їхніми іменами називають вулиці, проводять спортивні турніри та відкривають меморіальні дошки. В кожній громаді України по-своєму вшановують пам’ять полеглих Героїв, котрі віддали свої життя за незалежність країни. В Лугинській громаді Житомирщини кожен загиблий захисник отримав звання «Почесного громадянина».

«Починаючи з 2014-го року Лугинська громада втратила вже 64 наших Героя. З метою їх вшанування депутатами Лугинської селищної ради було прийнято рішення присвоїти їм «Почесного громадянина Лугинської територіальної громади». І сьогодні відзнаки були вручені сім’ям наших Героїв», — каже голова Лугинської громади Петро Мельник.

За своїх найрідніших відзнаки приймали батьки, дружини, діти. І нехай таке звання не вгамує їхнього болю, родини пам’ятатимуть, що подвиг їхніх близьких не забувають. Усі разом помолилися за упокій захисників. Протоієрей Петро Киричевський говорить, в громаді завжди вшановують пам’ять Героїв.

«За кожного з нас воїни гинуть, воюють, нас захищають. Тому наш святий обов’язок – це завжди пам’ятати про них, завжди підносити молитви про них. Це наш святий обов’язок і наш борг перед ними, їхня пам’ять завжди повинна жити в наших серцях і наших молитвах, що ми і звершуємо постійно і в нашій парафії, і на рівні селищної ради. Ми завжди молимося, вже встановили такі гарні пам’ятники з іменами, фотографіями. Це постійне нагадування», — говорить священник Православної Церкви України протоієрей Петро Киричевський.

Неодноразово заходи із вшанування Героїв Лугинської громади відвідує Народний депутат Арсеній Пушкаренко. Не оминув і цю подію. Говорить, вважає таку ініціативу місцевої влади дуже важливою.

«Сьогодні це справжні Герої, які, як сказав Святий Отець, віддали найдорожче – своє життя. По цим самим вулицям вони ходили, наш обов’язок щодня, повторюю, щодня вшановувати і пам’ятати. Сьогоднішній захід важливий, важливий для рідних, що не забувають. Я думаю і переконаний, важливий і для Героїв, яких фізично немає з нами, але вони поряд», — сказав Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Після вручення нагород усі присутні традиційно поклали квіти до стели пам’яті і побажали, аби порожнє місце на ній так і залишалося порожнім.