Великий звіт: про рік роботи розповіли депутати фракції «Слуга Народу» Овруцької міської ради (ВІДЕО)

Фракція «Слуга Народу» в Овруцькій міській раді найбільша і складається з 8-ми депутатів. Впродовж року кожен з них наближав перемогу на своєму місці.

«Наша фракція бере активну участь в роботі міської ради. В нас жоден депутат від партії «Слуга Народу» не залишив територію України. Всі плідно працюють, постійно відвідують сесії, комісії. Ми завжди на місці, проводимо роботу з людьми», — каже депутат Овруцької міської ради Максим Чичирко.

Депутати підтримують усі важливі рішення та пропозиції. Зокрема, соціальні, освітні та бюджетні. А також ті, що стосуються підтримки Збройних Сил України.

«До 25-ти мільйонів гривень в цьому роді виділено для Збройних Сил України. Для придбання різної техніки, засобів, запчастин, квадрокоптерів. Багато різного виду було надано допомоги», — сказав депутат Овруцької міської ради Максим Чичирко.

Зокрема, сама ж фракція підняла питання комунальних підприємств. Говорять, у такий час їм доволі непросто. Тож ініціювали програму підтримки.

«Тарифи не піднімаються, тому відшкодування йде з міського бюджету для можливості роботи підприємства. Дуже тяжко зараз», — зазначає депутат Овруцької міської ради Максим Чичирко.

Багато людей звертаються щодо відновлення пошкоджених внаслідок обстрілів помешкань. Тож виділяється матеріальна допомога. Депутати фракції представляють різні сфери. Зокрема, Олександр Шевчук опікується медициною. Зокрема, виграли грант для покращення якості надання медичних послуг в Овруцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги.

«І отримали, якщо в іноземній валюті, 50 тисяч доларів, а у гривнях, 1 млн 750 тисяч гривень. І були обладнані наші амбулаторії. Закуплено медичне обладнання і матеріальна частина для більш комфортного прийому пацієнтів», — говорить депутат Овруцької міської ради Олександр Шевчук.

Також в закладі запустили роботу кол-центру. У рамках програми «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської створили кабінет психологічної підтримки. Та є те, чим цього року Олександр Шевчук пишається найбільше.

«В цьому році було виділено 10 квартир для медичних працівників, для заохочення, зрозуміло, щоб до нас йшли молоді спеціалісти, адже район віддалений, не всі хочуть працювати, тому потрібно зацікавити. 8 молодих спеціалістів отримали із вторинної медицини, а «первинка» отримала дві квартири і ми вручили їх молодим спеціалістам, які сьогодні у нас працюють», — сказав депутат Овруцької міської ради Олександр Шевчук.

Часто зі своїми проблемами до депутатів звертаються мешканці громади. Олександр Шевчук говорить, всім завжди намагаються допомогти. Зокрема, зберегли точку швидкої допомоги в одному з сіл.

«Було питання про закриття точки швидкої допомоги. Керівництво швидкої заявило, що там немає умов необхідних, тому було прийняте рішення, знову ж таки виділені кошти і ми обладнали їм санвузол, зробили їм, як кажуть, кімнати відпочинку, привели їх до ладу. На сьогоднішній день ця точка збережена і функціонує», — говорить депутат Овруцької міської ради Олександр Шевчук.

Загалом, цей рік назвати цілком вдалим депутати не можуть, бо ж так і не дочекалися омріяної Перемоги. Однак, кажуть, він був доволі активним у сфері допомоги людям та життя громади.