За рік рф завдала 123 удари по території Житомирської області

За рік рф завдала 123 удари по території Житомирської області

Терор мирного населення України російською федерацією продовжується. Вчора на Житомирщині 2 повітряні тривоги тривали понад 5 годин 30 хвилин. А за минулий 2023 рік на території області повітряну тривогу оголошували 278 разів загальною тривалістю понад 360 годин, а це більше ніж 15 діб. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

З початку повномасштабного вторгнення російські війська завдали 123 удари ракетно-бомбових ударів та атак дронами-камікадзе по Житомирщині.

«Наші сили ППО цілодобово несуть бойове чергування, щоб захистити жителів області від терористичних атак росіян. Саме тому  посилення протиповітряної оборони було та залишається одним з наших найголовніших пріоритетів.

У тісній співпраці з військовим командуванням, а також при активній підтримці з боку громад області на території Житомирщини створений спеціальний зенітно-кулеметний підрозділ та додаткові мобільні вогневі групи», – йдеться у дописі.

Загалом захист повітряного простору області здійснюють понад 100 мобільних вогневих груп. На їх створення та укомплектування військовою адміністрацією та громадами було спрямовано понад 160 млн грн.