В Ігнатполі відновили роботу дитячого садочка (ВІДЕО)

З нового року – у новий садочок. В Ігнатполі з 1-го січня запрацював дитячий дошкільний заклад на базі школи. Таке об’єднання, говорить директорка, було викликане питанням безпеки.

«Було прийнято рішення відновити дитячий садочок в приміщенні школи, так як в нашому немає укриття і немає умов, щоб там його збудувати. Тому було прийняте рішення об’єднати школу і садочок, бо тут є укриття, яке буде спільним для діток», — говорить директорка Ігнатпільського закладу дошкільної освіти Наталія Антонюк.

З початку повномасштабного вторгнення дітки громади перебували вдома. Відновлення роботи закладу було необхідним, кажуть батьки, бо ж тепер не буде хвилювань за малечу, доки дорослі на роботі.

«Я працюю і зараз дитиною займається бабуся. Дитина буде з дітками, звісно, що їй цікавіше буде в садочку, буде відвідувати. Дуже дякуємо, діти дуже раді, вони чекали цього дня», — сказала мама Леся Сидорчук.

Ремонт у садочку робили близько півроку. Окрім внутрішніх робіт, зробили також окремий від школи вхід. Роботи тривали, каже староста села, навіть вночі.

«Дуже дякуємо всім небайдужим, хто долучався до цього. І підрядники, і наші хлопці допомагали, щоб відкрити садочок до кінця року. Працювали і до 2-х годин ночі, старалися зробити діткам приємне. Сучасний садочок є найкращим в нашій громаді», — каже староста Ігнатпільського старостинського округу Михайло Бовсунівський.

Всередині заклад оснащений зручними сучасними меблями та різноманітними іграшками. Для ремонту кошти виділялися із бюджету Овруцької громади.

«Затрачено було приблизно 3 мільйони 200 гривень. Тут є і сучасне обладнання, закуплено повністю нові меблі, сучасний ремонт. Я думаю, він буде слугувати так як треба для наших дітей, вони зможуть тут і навчатися, і відпочити, і погратися, і прийти в школу з новими силами, тим більше це в одному приміщенні», — говорить заступниця Овруцького міського голови Наталія Рибинська.

Підтримку у відновленні садочку надавав Народний депутат Арсеній Пушкаренко. Він приїздив сюди як під час проведення ремонтних робіт, так і особисто завітав на відкриття. Та не один, а з подарунками. На його запрошення до дітей завітали й актори Житомирського обласного академічного театру ляльок разом із Псом Патроном — улюбленцем малечі. Парламентар переконаний: у такий час забувати про дітей не маємо права, адже це – наше майбутнє.

«Дуже важливо сьогодні попри всі обставини створювати ту інфраструктуру, на яку заслуговують наші діти. А діти заслуговують зростати і навчатися в гарних нормальних умовах. Фундамент – це виховання й освіта – повинні бути наповненими, по-перше, знаннями, наповнені любов’ю, що колектив, я переконаний, буде давати, і звичайно, умовами і праці, і виховання діток», — зазначив Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Відтепер у новий дитячий садочок ходитимуть дві групи, а це — близько 30 діток.