Лісівники ДП «Ліси України» на Житомирщині та Київщині реалізували майже 18 тисяч новорічних дерев

Лісівники ДП «Ліси України» на Житомирщині та Київщині реалізували майже 18 тисяч новорічних дерев

Підбиваємо підсумки ялинкової кампанії: нещодавно в обох областях завершилася кампанія з продажу новорічних ялинок. Завдяки високому попиту серед споживачів, 100% заготовлених дерев вдалося успішно реалізувати до 31 грудня. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Загалом у Житомирській області було продано 15,5 тисяч ялинок і сосен. У Київській області – 2,2 тисячі заготовлених новорічних красунь.

Такі успішні показники продажів дозволили лісовим господарствам поповнити бюджети держави і місцевих громад, реалізувавши дерев на 2,5 мільйони гривень.

Відзначимо, що середня ціна реалізованих ялинок склала майже 140 гривень за одиницю. Як відзначають лісівники, найбільше мали попит новорічні дерева висотою від 1,5 до 2 метрів», – йдеться у повідмоленні.

Щоб екологічно та безпечно утилізувати новорічну ялинку, рекомендуємо покупцям не викидати її на смітник, оскільки вона не матиме змоги правильно розкладатися.

Найкращий вихід – здати ялинку до пунктів прийому для подрібнення та компостування. Такі пункти вже організовані комунальними службами в багатьох містах, переважно в центральній частині або навпроти ринків. Або подарувати ялинку зоопарку або притулку для тварин, де її можуть використати як корм чи підстилку.