Благодійний фонд BGV привітав із новорічними святами дітей Лугинської громади (ВІДЕО)

Фонд BGV продовжив свої привітання для дітей у період зимових свят. Нещодавно Святий Миколай завітав до дітей Лугинської громади, що на Житомирщині.

Із собою Святий Миколай привіз три дарунки для хлопчиків та дівчаток. Першим з них стала казка від Житомирського академічного обласного театру ляльок. Дітки розповідають, дивилися про Снігову Королеву, і така зимова історія ще більше подарувала атмосферу свята. Цікаво дивитися було як маленьким, так і старшим глядачам.

«Сподобались актори, зібраність, організованість, загалом, вся вистава, як все пройшло. Різні спецефекти, звук. Все по-своєму сподобалось», — говорить Михайло, який прийшов на захід.

Передусім, кажуть діти, вистава трішки відволікла від поганих новин та тривожних думок. Батьки зізнаються, приємно спостерігати за позитивними емоціями своєї малечі, адже у такий непростий час це буває рідко. Тож саме з такою метою і прийшли на захід.

«Вистава дуже сподобалася, було приємно спостерігати. Привела дитину, щоб трішечки відволіклася від війни», — каже мама Марина.

Про це говорять і самі ж актори. Кажуть, їх часто запрошують виступати для дітей, однак такі зустрічі під час повномасштабного вторгнення особливі, бо відчувають за собою важливу місію – подарувати маленьким українцям радість хоч на кілька годин.

«Зараз це дуже актуально, дітки чекають із задоволенням, нас слухають, сприймають гарно, беруть участь разом з нами. В такий нелегкий час це їм дійсно дуже потрібно», — говорить артистка 2-ї категорії Житомирського академічного обласного театру ляльок Катерина Іванова.

«Найголовніше для мене – це віддати свою енергетику дітям, подивитися як вони посміхаються, веселяться у цей складний час, і чекаємо всі Перемоги», — сказав артист вищої категорії Житомирського академічного обласного театру ляльок Мішель Ткачук.

На свято були запрошені діти із вразливих категорій, переселенці, діти військовослужбовців, загиблих та зниклих безвісти. Голова громади говорить, така підтримка дуже важлива для них.

«Тут сьогодні діти з усієї нашої громади, з усіх старостинських округів. Загалом, десь біля 300-т дітей. Це дуже класна справа, дітям сподобається», — зазначив голова Лугинської громади Петро Мельник.

І на останок діти отримали подарунки від благодійного фонду BGV за підтримки постійних партнерів некомерційних німецьких організацій — Hanseatic Help і #WeAreAllUkrainians. Загалом, такі пакунки отримали близько тисячі дітей з Житомирської області.