Пластовий молодіжний центр прозвітував за рік своєї діяльності (ВІДЕО)

На функціонування Пластового молодіжного центру Житомира у 2023-му році виділили майже 500 тисяч гривень з міського бюджету. Ця сума пішла на зарплати працівникам та закупівлю матеріалів для роботи. За рік пластуни змогли провести більше 22-х заходів. Зокрема, у січні проводили різдвяні.

Окремим напрямком своєї діяльності пластуни виділяють допомогу Збройним силам України. Зокрема, влаштовували благодійні заходи.

Також у листопаді пластуни організували благодійний бал «Дотик», під час якого зібрали більше ста семи тисяч гривень на дрон. У березні збирали книги для поранених військових.

Також задля реабілітації військових перед Великоднем пластуни організували майстерклас у шпиталі з писанкарства. Кажуть, військові відреагували доволі позитивно та приємно було бачити їхні посмішки. Не забували і про пам’ять тих, хто віддав свої життя і започаткували нову традицію.

Влаштовують у місті і масові заходи, аби популяризувати свій рух. Зокрема, у квітні відзначили 111-ту річницю з дня першої Пластової присяги. Також долучилися до святкування Дня молоді. А вже в травні починається улюблений сезон пластунів – таборовий. За літо організували 3 табори.

У всеукраїнському ж таборі житомиряни показали себе найкраще в загальному заліку. Дівчата ж мали змогу долучитися до таборів за кордоном. А вже у вересні в пластунів розпочався новий рік. У 2023-му до центру вперше приєдналися дошкільнята, яких тут лагідно називають «пташатами».

В грудні пластуни займаються традиційними новорічними заходами, присвяченими як до Дня Андрія, так і Миколая та Різдва. А закінчують рік традиційно – передачею Віфлеємського вогню.

Загалом, говорять у Центрі, те, що до них щороку приєднуються нові люди – головний показник роботи. А батьки юних пластунів переконують, це того вартує, адже діти не просто знаходять нових друзів, а й здобувають необхідні знання та вміння.