Чи правитимуть службу церкві на Водохреще цьогоріч? (ВІДЕО)

З переходом Православної церкви України на новий календар змістилася і дата відзначання Водохреща: з 19 січня на 6. Також це свято називають Богоявленням.

«Тобто, бог явився серед людей. Ісус Христос був другою особою Святої трійці – Син Божий. Під час Водохреща, коли янгол-хреститель його хрестив, він казав, що він спаситель світу, що Бог явився між людей і освятив воду. У ранньому світі ходило таке повір’я, що демони живуть у воді і Господь воду освятив, щоб усі демони вийшли з води, щоб вона освятилася його присутністю», — каже клірик Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Житомир, протоієрей Юрій Булава.

5 ж січня українці відзначатимуть Навечір’я Богоявлення, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі проведуть декілька служб.

Отець Юрій розповідає, до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до церкви на Водохреще приходило більше людей, однак і минулоріч їх було декілька сотень.

Що ж до купання на Водохреще, отець Юрій радить усім відповідально ставитись до свого здоров’я та не лізти у холодну воду, якщо ваш організм до цього не готовий. Та якщо ви все таки вирішили купатися, варто правильно підготуватися до цього. За декілька днів до ритуалу не слід відвідувати лазню, натомість краще приймати контрастний душ. Не стрибайте в ополонку, а поступово входьте у воду. Після купання не розтирайте шкіру рушником чи снігом, оскільки це може спричинити опіки. Дотримання цих правил допоможе зробити купання на Водохреще безпечним та уникнути негативних наслідків на ваше здоров’я.