Депутат Житомирської облради Олександр Рабінович розповів про свою діяльність у 2023 році (ВІДЕО)

2023 рік був не менш важким, ніж попередній, однак, принаймні, ми розуміли чого очікувати та мали одну спільну мету – зробити усе для нашої перемоги над окупантами, говорить голова фракції «Європейська Солідарність» у Житомирській обласній раді Олександр Рабінович. Саме тому рік почали з передачі теплої форми військовим нашої області від фонду Петра Порошенка.

«Військова форма: штани та теплі флісові кофти для наших військовослужбовців, для того, щоб їм було тепло і зручно», — каже голова фракції «Європейська Солідарність» в Житомирській обласній раді Олександр Рабінович.

Також Олександр Рабінович спільно з благодійним фондом «Омріяна країна» передали військовим автомобілі, генератори, буржуйки, привозили продукти харчування для поранених. Окрім того, за ініціативи та підтримки депутата воїни отримали тактичну медицину, амуніцію, плитоноски, рюкзаки, оргтехніку для аеророзвідки, приціли, тепловізори, шини. За останніх 2 місяці передали у підрозділи 58 fpv-дронів. Важливим аспектом роботи Олександра Рабіновича було забезпечення захисту населення, зокрема, фракція «Європейська Солідарність» підтримала відповідний законопроєкт.

«Фракція «Європейська Солідарність» ініціює законопроєкт про доступність сховищ та укриттів. Законопроєкт 9358 регулює ключові питання про доступність захисних споруд», — сказав голова фракції «Європейська Солідарність» в Житомирській обласній раді Олександр Рабінович.

«Хочу додати до роз’яснення даного законопроєкту, який передбачає, що обласна військова адміністрація повинна відновити роботу сховищ і звітувати перед громадянами громади про хід виконання даного законопроєкта», — говорить депутат Житомирської міської ради, фракція «Європейська Солідарність» Геннадій Карпінський.

Пізніше Олександр Рабінович особисто перевіряв придатність сховища в одному з медичних закладів Житомира, щоб упевнитись, що у разі російських атак пацієнти будуть у безпеці. Окрім того, каже депутат, не можна забувати втілювати у життя проєкти допомоги маленьким українцям, адже вони – наше майбутнє. Саме тому за ініціативи та сприяння депутата до дитячого будинку з різдв’яними подарунками приїжджали німецькі та швейцарські волонтери. У той же час Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні передали медичне обладнання та розхідні матеріали. А пізніше до Дня захисту дітей там провели свято з аніматорами. Для малечі влаштували квест на п’яти різних локаціях, після проходження якого вони зображували свої мрії на асфальті.

За ініціативи Олександра Рабіновича та завдяки співпраці з німецьким, швейцарським та українськими фондами лікарня у Черняхові отримала фуру з якісним медичним обладнанням. А саме: функціональні ліжка, фізіотерапевтичні ванни, інвалідні візки, туалетні стільці, тумби, матраци та інше.

«Загальна сума цього вантажу складає близько двох з половиною мільйонів гривень», — зазначає голова фракції «Європейська Солідарність» в Житомирській обласній раді Олександр Рабінович.

До Дня волонтера фракція «Європейська Солідарність» на чолі з Олександром Рабіновичем привітала благодійників Житомирщини та нагородила їх подяками Петра Порошенка. Усе задля того, аби відзначити кожного за вклад у Перемогу України. Також впродовж 2023 року фракція «Європейська Солідарність» неодноразово проводила наради для визначення спільних цілей та чіткого плану їх реалізації. Долучилися до таких зустрічей і Народні депутати України Ніна Южаніна та Артур Герасимов. Олександр Рабінович каже, і цьогоріч робитимуть усе, аби наблизити перемогу українського народу.