У Житомирі викрили викладачку ліцею на виправдовуванні збройної агресії рф

У Житомирі викрили викладачку ліцею на виправдовуванні збройної агресії рф

Співробітники Служби безпеки викрили у Житомирі чергову прихильницю рашизму, яка публічно виправдовувала збройну агресію рф проти України. Нею виявилася викладачка одного з міських ліцеїв. Про це повідомляє пресслужба СБУ у Житомирській області.

«За даними досудового розслідування, серед своїх колег фігурантка наполегливо відстоювала свою проросійську позицію. Зокрема, вона захоплювалась рівнем життя у рф, її т.зв. «високодуховним міром» та діючим режимом путіна.

Крім того, жінка активно пропагувала шаблони проросійського блогера Шарія та наративи інших кремлівських пропагандистів.

Фігурантка привселюдно засуджувала всі події, які відбувалися на Майдані у 2014 році, та негативно відгукувалася про учасників Революції гідності, вважаючи їх «людьми нижчого соціального статусу», – йдеться у повідомленні.

На аргументи своїх колег про необхідність захисту нашої держави, інакше уся Україна перетвориться на Бучу, підозрювана публічно заявила, що уся інформація про звірства загарбників на Київщині «не відповідає дійсності».

Ініційована у межах досудового розслідування лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України, розпочату у 2014 році (ч.1 ст.436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Заходи із документування протиправних дій здійснили контррозвідники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.