На Звягельщині затримали 25-річного чоловіка, який намагався продати пістолет

На Звягельщині затримали 25-річного чоловіка, який намагався продати пістолет

Увечері 5 січня оперативники кримінальної поліції затримали 25-річного містянина на одній із вулиць м. Звягеля під час продажу ним «товару» – попередньо, пістолета. Про це повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

Такі заходи стали результатом реалізації оперативної інформації про ймовірну причетність чоловіка до незаконних оборудок з вогнепальною зброєю.

Тож «товар» та кошти у сумі 20 000 гривень, які отримав продавець, правоохоронці вилучили.

«У ході подальшого досудового розслідування поліцейські провели невідкладний обшук у домоволодінні, в якому молодик зберігав ще один пістолет та набої до нього. Виявлене правоохоронці направили на експертне дослідження», – йдеться у повідомленні.

Нині слідчі Звягельського райвідділу оголосили звягелянину про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Судом йому було обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

У рамках подальшого розслідування кримінального провадження встановлюється походження зброї та причетність фігуранта до інших фактів торгівлі забороненими предметами.

Процесуальне керівництво здійснює Звягельська окружна прокуратура.

За чинним законодавством підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.