До уваги управителів багатоквартирних будинків та голів ОСББ: порядок дій, щоб не допустити замерзання системи теплопостачання у разі позаштатної ситуації

До уваги управителів багатоквартирних будинків та голів ОСББ: порядок дій, щоб не допустити замерзання системи теплопостачання у разі позаштатної ситуації

У зв’язку з суттєвим похолоданням, на випадок виникнення надзвичайної ситуації в разі відсутності електропостачання чи аварії, кожна обслуговуюча компанія повинна бути готова в негайному порядку вжити технічних заходів, аби не дозволити будинковій системі теплопостачання вийти з ладу чи заморозитись у випадку тимчасового аварійного відключення тепла. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Якщо станеться надзвичайна ситуація, то на період ремонтних робіт, необхідних для відновлення постачання тепла, відповідальні особи обслуговуючої компанії зобов’язані злити (здренувати) воду в опалювальних системах, за умови, коли температура опустилась до мінус 3 і нижче градусів за Цельсієм.

Рішення про необхідність зливання води з системи  приймає особа, відповідальна за технічний стан і експлуатацію тепловикористовувальних установок і теплових мереж суб'єкта господарювання, за погодженням  з головним інженером (його заступником) КП «Житомиртеплокомуненерго» (телефони для зв’язку: 47-19-29, +38063 220 92 94). 

У разі раптової відсутності електронного зв’язку, електричної енергії, іншої аварійної ситуації — голови правлінь ОСББ, управителі, інші уповноважені якнайшвидше прибувають до районної котельні, від якої опалюється будівля, де отримують необхідні інструкції подальших своїх дій. 

Порядок зливання теплоносія з системи конкретного будинку або іншої будівлі погоджується з оператором котельні (відповідальною особою).  

Вода у внутрішньобудинковій системі опалення зливається в дренажний приямок або інше передбачене для цього місце. Не можна допускати зливу води безпосередньо в підвальні приміщення для запобігання руйнуванню конструкцій та забезпечення можливості використання підвальних приміщень як укриття чи пунктів обігріву. 

Підключення будинку відбуватиметься одразу після стабілізації ситуації за умови відповідного дозволу теплопостачальної компанії.