Синоптики розповідають про похолодання на Житомирщині (ВІДЕО)

Жителі Північних регіонів України, зокрема, Житомирщини відчули суттєве похолодання. Це наслідок панування потужного антициклону, що поширився з далекої Гренландії. Сьогодні вночі температура повітря в різних регіонах області знижувалась до -13-16 градусів. Але слід готуватися до сильніших морозів.

«Найхолодніше очікуємо вночі 9 січня, коли в подальшому температура у Житомирі і Південній частині області впаде до 15 градусів, а у Північній навіть до 18-20. Але вже вдень очікуємо пом’якшення морозів, на Україну почне надходити більш тепле повітря. І температура вдень становитиме 5-10 градусів морозу», — говорить завідувач сектору метеопрогнозів Житомирського обласного центру з гідрометеорології Іраїда Єленевська.

А вже 11 січня очікуємо потепління і можливий невеликий сніг. Уночі стовпчик термометру опуститься до мінус 4-9-ти градусів, а вдень температура повітря коливатиметься від -4 до +1 градусів тепла. Надалі характер погоди знову зміниться, кажуть синоптики.

«12 та 13 січня очікуємо знову порцію холодного повітря. Температура вночі знизиться до 12-14 градусів морозу. Відповідно удень буде прохолодніше 3-8 градусів морозу. І на наступних вихідних температура також буде холодною. 14 січня вночі до 14 морозу в різних районах області, а вдень від 3 до 5 морозу. Трішки потепліє у неділю 15 січня, можливий невеликий сніжок, температура вночі 5-7 градусів морозу, а вдень навіть близько 0. Ось такі температурні гойдалки», — сказала завідувач сектору метеопрогнозів Житомирського обласного центру з гідрометеорології Іраїда Єленевська.