У Житомирі попрощалися з військовим льотчиком Романенком Станіславом (ВІДЕО)

Житомиряни проводжають в останню путь загиблого Героя Романенка Станіслава Юрійовича. Захисник народився на Чернігівщині, там закінчив місцеву школу, де запам’ятався як один з кращих учнів.

Після школи Станіслав пішов у юридичний технікум і згодом вирішив пов’язати своє життя з військовою справою. Тому вступив до Чернігівського вищого авіаційного училища та успішно закінчив його. Відтоді життя військового тісно пов’язалося із захистом України.

«Він мав величезний досвід у військовій справі. Він був людиною, яка вміла і знала як передавати свій досвід молодому поколінню. Він був неймовірним, єдиним сином своєї матусі. Він був чудовим батьком для своїх дітей, своїх синочків. Він був гарним люблячим чоловіком. Він любив життя, світ. Він понад усе любив небо, свою Україну», — говорить директорка Житомирського центру соціальних служб ЖМР Ольга Юрченко.

А ще в юності Станіслав займався футболом і як тільки мав нагоду любив поганяти м’яча зі своїми друзями, колегами, побратимами. Теплі спогади про Героя житимуть вічно. А його життя було великим подвигом.

«Його мужність та відвага були неодноразово відзначені державними нагородами, відомчими відзнаками від командування Повітряних сил і Військово-повітряних сил, командування Міністерства оборони України. Він мав високі державні нагороди, серед них орден Богдана Хмельницького третього ступеня, відзнака Президента України. Але найголовнішою нагородою для нього це був мир в Україні і наша перемога. І так і буде», — говорить директорка Житомирського центру соціальних служб ЖМР Ольга Юрченко.

Романенко Станіслав загинув у грудні 2023 року під час виконання бойового завдання. Вічна пам’ять Герою!