Як продовжити термін служби холодильника: корисні поради

Як продовжити термін служби холодильника: корисні поради

Здавалося б, усі знають, як користуватись холодильником, але це далеко не так. Неправильна експлуатація призводить до поломок. Це стосується як дорогих, так і бюджетних моделей.

Якщо агрегат вийшов з ладу, не варто зволікати з ремонтом або намагатися відремонтувати самостійно. Найкраще довірити роботу професіоналам, які виконують ремонт холодильників у Житомирі та інших містах, на високому рівні. А щоб якнайрідше звертатися до майстрів, варто дотримуватися кількох правил, які продовжать термін його служби.

Як продовжити термін роботи холодильника: 5 порад

Досвідчений майстер, якого легко знайти на сайті Кабанчик, зможе підказати, як користуватися холодильником правильно. Крім того, базові рекомендації завжди викладаються у посібнику користувача. Назвемо п'ять основних рекомендацій, які допоможуть уникнути зайвих витрат на ремонт та купівлю нової техніки:

  1. Правильне розміщення. Після придбання холодильника важливо його встановити таким чином, щоб залишалося трохи вільного простору від стінок. Так ви забезпечите ефективну циркуляцію повітря.
  2. Догляд та очищення конденсатора. Це грати, розташовані ззаду або внизу агрегату. Радіатор охолоджує систему, тому він має бути чистим, щоб відводити тепло без перешкод.
  3. Розміщення товарів. У сучасних моделях є окремі зони з різним температурним режимом. Варто дотримуватися порад, щоб довго не шукати потрібний інгредієнт. Не можна не лише перевантажувати, а й залишати холодильник порожнім. Обидва варіанти шкодять системі.
  4. Стабільна напруга. Струм у мережі може подаватися з перепадами. Насамперед, подбайте про справність розетки. Не зайвим буде підключення до стабілізатора, щоб техніка працювала довше.
  5. Часте включення-вимикання. Якщо ви витягли шнур із мережі, то не варто відразу підключатися. Необхідно витримати 10-15 хвилин, і тільки після цього часу знову вставляти вилку в розетку.

Це далеко не всі правила експлуатації, до списку можна додати ще кілька дієвих порад:

  • потрібно регулярно чистити ущільнювачі;
  • доглядати внутрішні камери;
  • не можна ставити в холодильник гарячі страви;
  • якщо немає системи No Frost, періодично розморожувати обидві камери.

Не ставте агрегат біля батареї, плити та інших обігрівачів, які негативно впливають на компресор.

Висновок

У спекотний та холодний сезон холодильник рятує наші продукти, зберігаючи їх свіжими. Техніка коштує чимало, тому простіше дотримуватися простих правил, ніж витрачатися на виклик майстра, чи ще гірше купувати нову модель. Рекомендації не вимагають значних фінансових витрат, праці, сил. Достатньо правильно розмістити саму техніку та продукти у ньому, а також організувати регулярне обслуговування.