За минулу добу в трьох жителів Житомирщини поліцейські вилучили понад 300 патронів та нелегальну зброю

За минулу добу в трьох жителів Житомирщини поліцейські вилучили понад 300 патронів та нелегальну зброю

Напередодні поліцейські отримали інформацію про можливе незаконне зберігання чоловіками небезпечних предметів, тож розпочали досудові розслідування. Вже 9 січня слідчі провели два обшуки на Попільнянщині, а третій – на Овруччині. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Слідчі відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського райуправління провели санкціонований обшук у помешканні 33-річного жителя Квітневої громади. На шафі у одній із кімнат квартири він зберігав автомат та 55 набоїв до нього.

«Вже у самій Попільні поліцейські вилучили гладкоствольну рушницю, а також майже 80 патронів різного калібру в житловому будинку та гаражі 63-річного місцевого жителя. Чоловік розповів слідчим, що знайшов боєприпаси на сміттєзвалищі та в будинку свого батька, тож вирішив залишити знахідки та приніс додому», – йдеться у повідомленні.

Крім того, 64-річний житель Гладковицької громади Коростенського району зберігав без жодних спеціальних дозволів мисливську рушницю та понад 200 патронів різного калібру. Все це знаходилось в господарському приміщенні. Чоловік також пояснив поліцейським ВП № 2 (Овруч) Коростенського районного управління, що зброю та боєприпаси він знайшов у лісі.

Виявлене слідчі вилучили та направили до експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз. Одночасно у межах відкритих кримінальних проваджень поліцейські встановлюють походження небезпечних предметів.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 КК України) законодавством передбачено до 7 років позбавлення волі. Водночас не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.