У Житомирі нагородили освітян, які пройшли сертифікацію у 2019-2023 роках (ВІДЕО)

У Житомирській обласній військовій адміністрації нагородили освітян, які пройшли сертифікацію у 2019-2023 роках. Усього до відзначення подяками було представлено 29 педагогічних працівників Житомирщини.

Сертифікація вчителів — важливий елемент Нової української школи, це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей освітян, практичних умінь застосування сучасних методів і технологій навчання. Проходить вона у 3 етапи.

«Проходячи сертифікацію, потім, здебільшого, стаючи експертом в оцінці роботи інших вчителів, людина вже ці стандарти Нової української школи переносить до інших вчителів. Кожного дня ми спілкуємось з дітьми, закладаючи майбутнє, тому агенти змін дуже важливі», — каже директор Вінницького регіонального центу оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

З 2019 року в Україні запроваджено процедуру сертифікації вчителів початкових класів, з минулого року — вчителів математики та української мови і літератури, які викладають на першому рівні базової освіти.

У цьому ж році Міністерство освіти і науки України запускає пілотний проєкт сертифікації педагогів суспільствознавства, історії, громадянської освіти, основ правознавства. Сертифіковані вчителі розповідають, нові навички допомагають їм у роботі та дають їм перевагу серед колег.

Таке нагородження освітян, які є кращими у своїй галузі, провели у Житомирі вперше, однак планується зробити це щорічною традицією.