На Житомирщині зафіксували випадок браконьєрства: чоловік вполював козулю

На Житомирщині зафіксували випадок браконьєрства: чоловік вполював козулю

Під час патрулювання мисливських угідь лісівники філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» спільно з єгерською службою ТОВ «СМГ Ушомир» затримали браконьєра поблизу села Вишневе Коростенського району. Як з’ясувалося, чоловік незаконно добув самця козулі за допомогою забороненого знаряддя лову (петлі). Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для документування факту злочину. Правоохоронці вилучили вбиту козулю та шість петель. На порушника складено адмінпротокол за  ч. 2 ст. 85 КУпАП. Також за незаконне добування дикої тварини чоловікові загрожує штраф у розмірі 32 тисячі гривень.

«Це перший випадок браконьєрства, зафіксований цього року працівниками Столичного лісового офісу. У минулому році рейдові групи філій ДП «Ліси України» на Житомирщині та Київщині провели понад 1,5 тисячі рейдів, під час яких склали 77 протоколів на порушників правил полювання», – йдеться у повідомленні.

Робота з охорони і захисту лісів та мисливських угідь від браконьєрства та інших лісопорушень триває постійно. Усі рейдові групи оснащені засобами фото- та відеофіксації і GPS-трекерами, а для швидкого реагування на потенційні загрози їх забезпечують сучасними спеціалізованими транспортними засобами підвищеної прохідності.