Чи досягнув Житомир епідемпорогу: ГРВІ ТА COVID-19? (ВІДЕО)

З початком нового року захворюваність на ГРВІ на Житомирщині зменшилися майже на 5 відсотків. Вперше за два місяця показник в області нижчий за епідемічний поріг. Про це розповіли у центрі контролю та профілактики хвороб.

«Зрозуміло, що випадки реєструються і всього у нас 6981 людина захворіла. Це практично перший раз така кількість, найнижча кількість захворілих за тиждень з початку епідсезону. За минулий тиждень госпіталізовано 243 людини», — говорить завідувачка відділу епіднагляду спостереження та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Лутай.

Зокрема, близько 50-ти відсотків хворих –діти. Кількість випадків COVID-19 також знизалась. За минулий тиждень зафіксовано 240 хворих та 2 летальні випадки. Епідеміологи наголошують і на важливості щеплень.

У першій центральній міській лікарні кажуть, коронавірус не зникає, щодня вірус діагностують 1-2 особам. Наразі в інфекційному відділені перебуває 24 пацієнти, більшість – хворі на ГРВІ. Особливо під загрозою знаходяться люди з хронічними хворобами.

Директор лікарні каже, рекомендації для запобігання хвороб залишаються незмінними: уникати місць скупчення людей, вакцинуватися та вже хворим одягати маску.