У Житомирі відзначили 117-річчя від дня народження Сергія Павловича Корольова (ФОТО)

У Житомирі відзначили 117-річчя від дня народження Сергія Павловича Корольова (ФОТО)

Сьогодні, 12 січня, керівництво Житомирської ОВА долучилося до урочистостей з нагоди 117-ї річниці від дня народження видатного вченого і конструктора у галузі ракетобудування й космонавтики, головного конструктора перших ракет-носіїв, штучних супутників Землі, пілотованих космічних кораблів, основоположника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Зокрема начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко зі своїми заступниками полали квіти до пам’ятника Сергію Корольову. 

Також участь у заході взяли представники Житомирської обласної ради, Житомирської міської ради, структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, жителі міста та ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Довідково. Сергій Павлович Корольов народився 12 січня 1907 року в м. Житомирі в родині вчителів. З десятилітнього віку виховувався вітчимом, iнженером-механiком за спеціальністю.

Під його керівництвом створено багато геофізичних і балістичних ракет, запущені перші у світі міжконтинентальна балістична ракета, ракета-носій «Восток» та її модифікації, здійснені польоти космічних кораблів, зокрема, вперше в історії пілотованих людиною та з виходом людини у відкритий космічний простір; створені перші космічні апарати серій «Місяць», «Венера», «Марс», «Зонд», штучні супутники «Електрон», «Блискавка-1»; розроблений проєкт космічного корабля «Союз». 

Сергій Корольов виховав численних послідовників – учених та інженерів. У Житомирі засновано стипендії імені С.П. Корольова для студентів вищих навчальних закладів, на його честь названо багато навчальних закладів, міст та вулиць, зокрема Житомирський військовий інститут носить ім’я видатного житомирянина.