На Житомирщину прибув поїзд з 27 евакуйованими мешканцями Донеччини

На Житомирщину прибув поїзд з 27 евакуйованими мешканцями Донеччини

12 січня до м. Бердичів прибув поїзд із 27 внутрішньо переміщеними особами, серед яких двоє дітей та п'ять людей з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Евакуйованих мешканців Донеччини зустрічали рятувальники спільно з представниками органів влади, психологами ДСНС, поліцейськими, представниками благодійної організації «Карітас України» та Товариства Червоного Хреста України.

У приміщенні залу очікування для них облаштували зону перепочинку, де люди змогли зігрітися, випити чаю, отримати психологічну підтримку та фінансову допомогу від держави», – йдеться у повідомленні.

Далі рятувальники доправили людей до автобусу, призначеного для подальшого транспортування їх до місць тимчасового проживання. Двадцять чотири внутрішньо переміщених особи розмістили на території Попільнянської громади Житомирського району та ще троє вирішили самостійно поселитися в селищі Олевськ. Одного з евакуйованих, який втратив нижні кінцівки внаслідок поранення під час обстрілу, доправили до місця поселення автомобілем швидкої допомоги.